Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Kada prvi put posjetite Dubrovnik, neće moći ništa reći već ćete samo uzdisati od ljepote', riječi su kojima se opisuje hrvatski grad.


Biser Mediterana koji oduzima dah je pravo mjesto za kupnju drugog doma, tvrdi tako za Dubrovnik novinarka Nicola Venning koja piše za Financial Times. Tu činjenicu potvrđuju i stručnjaci za nekretnine, među njima i Mark Thomas, urednik Dubrovnik Timesa.

Vezani članci Ilustracija Doskočili trgovcima koji nisu htjeli slati cijene: Četiri mjeseca od uvođenja eura Filipović u trgovine poslao popisivače Inflacija i poskupljenja: Ilustracija - 6 Umirovljenici traže veće mirovine: "Imaju je mnoge države u EU-u pa mislimo da su to i naši umirovljenici zavrijedili"

On se bazira na tvrdnji da je ljepota Dubrovnika netaknuta i da će takva ostati. Upozorava investitore da najveći problem leže u hrvatskim zakonima i birokraciji te da im glavobolje mogu zadavati neprohodne šume. Čak za strance koji su uspjeli kupiti nekretnine u Hrvatskoj, kaže da su imali više sreće nego pameti.

U tekstu se navodi kako je Dubrovnik na popisu Unescove liste zaštićene baštine te da se našao na žestokom udaru srpskih i crnogorskih snaga 1991. godine. Grad Dubrovnik je mjesto kamenih kuća i uskih uličica, krovova od terakote te savršen spoj starog i novog.

Cijene niže za 20 do 30 posto

Cijene nekretnina u gradu i okolici ove su godine 20 do 30 posto niže nego što su bile prije par godina, a kako će RH uskoro postati članica EU, i birokracija će biti jednostavnija za strane kupce. Upravo zato osjetno je poraslo zanimanje kupaca iz Velike Britanije, Italije, Njemačke i Rusije.

Financial Times upozorava buduće vlasnike nekretnina u Dubrovniku da ne smiju mijenjati vanjski izgled nekretnine, a da za interijer postoje stroga pravila. Naglašavaju i da je Stradun prepun turista tijekom turističke sezone.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju