Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevare

Fina izdala važno upozorenje građanima: "Ne nasjedajte i ne otvarajte ove stranice!"

Lažna nagradna igra Fine (Foto: Fina.hr)
Lažna nagradna igra Fine (Foto: Fina.hr) Foto: Fina.hr
Fina je upozorila građane da ne nasjedaju na lažne nagradne igre koje su se pojavile na internetu.

"Obavještavamo javnost o uočenoj pojavi lažne nagradne igre Financijske agencije kojom se korisnici obavještavaju o mogućem dobitku vrijedne nagrade. Fina trenutno nema aktivnih nagradnih igara za korisnike te ovim putem pozivamo sve građane da internetsku stranicu s lažnom nagradnom igrom ne otvaraju jer sadrži maliciozne elemente i dodatne kanale preusmjeravanja korisnika", objavila je Financijska agencija na svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Plaće po zanimanjima - 4 Tužna realnost Koja su najisplativija zanimanja u Hrvatskoj? "Super je, super uvjeti, poslodavci i ekipa, posao je zanimljiv"

Kažu da stranica s lažnom nagradnom igrom sadržava upitni obrazac s potencijalnom "nagradom" po ispunjenju ankete.

"Stranica se distribuira putem e-maila ili skočnog prozora kod posjećivanja drugih stranica. Ako se korisniku prezentira stranica s lažnom nagradnom igrom, dovoljno je zatvoriti navedeni URL i ne poduzimati nikakve dodatne radnje i aktivnosti (odabir ponuđenih odgovora) na toj stranici", kažu u Fini. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene