Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje pri kraju

FIMI MEDIA Gotovo iznošenje završnih riječi, PRESUDA 11. ožujka u 10 sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je iznošenje završnih riječi u suđenju za Fimi mediju. Presuda se očekuje 11. ožujka u 10 sati.

Prvi je sa završnom rječi u nastavku suđenja Ivi Sanaderu za slučaj Fimi medija počeo Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića. U samom početku Barišić je priznao počinjenje kaznenog djela i ostao na tome do kraja, rekao je Mlinarić.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna AFERA FIMI MEDIA Ni iz trećeg puta nije iznosio obranu: Suđenje Sanaderu prebačeno za rujan

Ivo Sanader: Protiv mene nema nijednog normalnog svjedoka!

"Odluka o priznanju za njega je bila veliko olakšanje. Kao cijenu vlastitog mira odlučio je istražiteljima reći sve što zna. To su mu zamjerili ostali optuženici, posebno Sanader. To je bilo neumjesno i neistinito", istaknuo je Mlinarić.

Sanaderov specijalac

Barišićev odvjetnik, pokojni Ante Madunić, nije imao nelegalne kontakte s DORH-om i to je podmetanje, kaže Mlinarić. "Sanader je postavio Barišića u želji da kontrolira stranačke financije. S vremenom su postali prijatelji, što mu je Sanader u nekoliko navrata i rekao. Barišić je zbog toga bio ponosan", dodao je Mlinarić.

O tom prijateljstvu, nastavio je Barišićev odvjetnik, i Barišićevom važnom statusu svjedoče i brojni svjedoci, posebice direktori javnih poduzeća. "Sanader je često govorio da je Barišić bio njegov specijalac", istaknuo je Mlinarić.

"Kod Barišića nisu pronađeni ni novac, ni kuće. Živi u malom stanu. Potpuno je jasno da mu je predavao novac. Njih dvojica su potupali po principu tako ili nikako. Sanader ga je zloupotrebljavao radi vlastitog interesa", rekao je Mlinarić.

Barišić i u završnoj riječi ponovio da je kriv

Drugi odvjetnik, Tomislav Grahovac, kaže da je Barišić pognute glave priznao krivnju. "I ovom se prilikom ispričava svima koje je povrijedio", rekao je Grabovac. Obrana smatra da bi mu sud trebao izreći blažu kaznuod one koju je predložio USKOK i da mu izrekne uvjetnu osudu.

Barišić se obratio sudu i još jednom priznao krivnju i izrazio kajanje.

Maček ponizan i ponosan

Nakon toga završnu riječ iznio je Tihomir Rubeša, odvjetnik Ratka Mačeka. Istaknuo je kako Maček nije primio nikakve donacije te da je to dokazano u ovom sudskom postupku.

Ratko Maček kaže da u sudnici sjedi ponizno, ali i ponosno, jer zna da nije kriv. Tvrdi da nikad nije prekršio zakon te da je nad njim proveden medijski linč. "Nisam kriv i nisam član nikakve zločinačke organizacije. Sve je to dokazano. Ovo nije i ne može biti političko suđenje", rekao je Maček.

"Od Vas ne tražim milost, nego pravednost", zaključio je Maček.

Nevenka Jurak kaže da je već kažnjena, jer četiri godine nema plaću ni zdravstveno osiguranje.

Čedo Prodanović kaže da su Barišićevi odvjetnici nastupili kao tužitelji te da su svašta rekli osim ključne stvari - govori li Barišić istinu.

Sanader iznio završnu riječ

Završne govore na suđenjuu slučaju Fimi media dosad su iznijeli bivši premijer Ivo Sanader i njegovi branitelji te obrana i predstavnik HDZ-a.

Bivšeg premijera Uskok tereti da je organizirao skupinu koja je preko agencije Fimi media izvukla 70-ak milijuna kuna iz državnih ustanova i tvrtki.

Uz Sanadera na optuženičkoj klupi su njegova bivša stranka HDZ, agencija Fimi medija, bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević i Sanaderov bivši glasnogovornik Ratko Maček (A.J./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene