Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Mesić tvrdi:

'Uz invalidne dokumente mogli smo ovo i očekivati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Mesić smatra da se 'fijasko' s brodogradilištima nije smio dogoditi.

'Fijasko s privatizacijom brodogradilšta nije se trebao dogoditi jer i u Europskoj uniji i u svijetu postoji interes za hrvatske brodove', rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Sljedeći dani presudni Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) KASNIJI ODLAZAK Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let

Uoči svečanog otvaranja 12. Jesenskog međunarodnog sajma u Osijeku predsjednik Mesić osvrnuo se na aktualne događaje. Pojasnio je kako je nedavno u bio u službenom posjetu Kubi te dodao da su Kubanci iskazali interes za hrvatske brodove. 'Ako svi kooperanti mogu dobro živjeti od brodogradnje, a brodogradilišta posluju s gubicima, onda treba rješenje u dubljoj analizi',  zaključio je Mesić. Osvrnuo se i na Polančecovo priznanje da je Hrvatska dala nepotpunu dokumentaciju za natječaj. 'Ako smo u natječaj za privatizaciju išli s invalidnom dokumentacijom, mogli smo i očekivati invalidan rezultat', rekao je Mesić.

Na otvaranju 12. Jesenskog međunarodnog sajma predsjednika Mesića pratila su dva predsjednička kandidata, Vesna Pusić i Ivo Josipović. 'Ne smeta me njihova pratnja, gledaju mene kako radim i to im je dobra priprema', izjavio je Mesić i rekao da mu je svejedno kada će se točno održati predsjednički izbori jer on u njima ne sudjeluje. Mesić osvrnuo se i na nedavni sukob premijerke Kosor i predsjednika Sabora Luke Bebića. Tvrdi da je to dobro što se događa jer dokazuje da živimo u demokratskom društvu. 'Takve trzavice postoje u svim strankama', dodao je Mesić.

Posebno je istaknuo važnost gradnje koridora 5c u Osječko-baranjskoj županiji i mosta preko rijeke Drave, kazavši kako je upravo taj cestovni smjer koji povezuje jug i sjever i Jadran s Europom, od iznimne važnosti ne samo za Osječko-baranjsku županiju već i cijelu Hrvatsku. Dodao je kako je taj projekat hrvatski prioritet. "Budućnost Slavonije i Baranje je svijetla, ali je nužan gospodarski oporavak, a na Vladi RH je da svojim mjerama u tome pomogne", kazao je Mesić.

>> Upitna sudbina 40 tisuća radnika: 'Neka brodogradilišta preuzme Podravka'

Okupljenim novinarima Mesić je naznačio kako je poslao pismo kardinalu Bozaniću u kojem ga upozorava na izjave biskupa Štambuka. 'Ako biskup traži da na čelu Republike Hrvatske bude katolik, onda za to mora snositi posljedice. Katolici bi trebali plaćati katolicima, muslimani muslimanima, a pravoslavci pravoslavcima, Zbog čega bi jedan ateist iz svojeg džepa plaćao rad biskupa Štambuka?', zapitao se predsjednik Mesić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene