Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ferenčak i Turković izjasnili se da nisu krivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši saborski zastupnik HNS-a i predsjednik Hrvatskog nanbudo instituta Srećko Ferenčak i bivši izvršni direktor tog instituta Petar Turković na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu izjasnili su se da nisu krivi.

Suđenje Ferenčaku i Turkoviću počelo je čitanjem optužnice kojom ih Županijsko državno odvjetništvo tereti da su zajedno i po dogovoru zloporabili položaj i ovlasti s ciljem da trgovačkom društvu u Ferenčakovu vlasništvu i Turkoviću osobno pribave materijalnu dobit veću od 9,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci

Naime, oni su od grada Zagreba 1996. otkupili po povoljnim uvjetima zemljište namijenjeno izradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu.

Okrivljenici su, tvrdi odvjetništvo, u svibnju 2002. sklopili ugovore o prodaji nekretnina temeljem kojih je društvu u Ferenčakovu vlasništvu isplaćeno 5,308 milijuna kuna, a Turkoviću osobno 5,311 milijuna kuna. Time su pribavili dobit od 4,788 milijuna kuna i od 4.790 milijuna kuna.

Iduće rasprave zakazane su za 21. srpnja i 15. rujna kada bi trebala biti pročitana dokumentacija iz optužnice i saslušani svjedoci.

Na prijedlog obrane, Odvjetništvo će na iduću raspravu donijeti izvornik ugovora koji su u rujnu 1996. sklopili grad Zagreb i Hrvatski nanbudo institut.

Obrana naime tvrdi da u sudskom spisu postoji samo preslika tog ugovora, a da izvornika nema ni u arhivi instituta kao ni u registru grada Zagreba.

Ferenčak, koji još do kraja lipnja prima plaću saborskog zastupnika, nakon rasprave izjavio je novinarima da se optužnica ne temelji na pravovaljanim dokumentima i da će to dokazati na sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene