Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilježja oba spola

Fenomen u KB Merkur: Rođena beba hermafrodit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U KB Merkur rođena je beba s obilježjima oba spola, odnosno hermafrodit, piše Večernji list. Takvi slučajevi iznimno su rijetki u svijetu.

Beba je rođena prošlog petka, a osim što je rođena s obilježjima oba spola, ima i druga urođena tjelesna oštećenja. Večernji doznaje kako je novorođena beba u stabilnom stanju te da se nalazi na Odjelu intenzivne njege za novorođenčad na KBC Rebro.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Liječnici su za bebu otkrili još u majčinoj utrobi da ima obilježja oba spola pa su tijekom trudnoće pažljivo motrili stanje majke. Vitalne funkcije djeteta su stabilne, no ima oštećeno više organskih sustava u tijelu. Bebu sutra očekuje i jedna od operacija.

'Još nemamo uvid u djetetovo cjelokupno stanje pa ne želimo istrčavati s prognozama. 'Dijagnostika je u tijeku. Zbog zaštite identiteta teško bolesnog djeteta i njegovih roditelja, ne možemo vam dati više informacija', rekao je za Večernji prof. dr. Ivan Maličić, predstojnik Klinike za pedijatriju KBC-a Rebro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene