Dubrovnik, ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Dubrovnik, ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Još nije poznat izvor onečišćenja, a iz ZJZ-a navode kako su odmah obavijestili i nadležne inspekcijske službe.


Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je da su njihovi djelatnici po dojavi građana o mogućem onečišćenju mora izašli na teren u uvali Pile te uzeli uzorke mora.

Vezani članci Onečišćenje zraka u Zagrebu Zrak u Zagrebu ponovno loše kvalitete, građanima se savjetuje da izbjegavaju aktivnosti na otvorenom Zabranjeno kupanje zbog zgađenog mora, ilustracija (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Ne preporučuje se kupanje: Nakon Kaštela i more u Veloj Luci zagađeno je fekalijama

"Laboratorijskom analizom dokazano je fekalno onečišćenje. S obzirom da se radi o moru nezadovoljavajuće kvalitete, onečišćenom iz nepoznatog izvora, o ovome nalazu odmah su obaviještene nadležne inspekcijske službe (sanitarna inspekcija, vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša).

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je da se do prestanka onečišćenja, spomenuta lokacija ne koristi za boravak u moru, kupanje i rekreaciju", navedeno je u priopćenju objavljenom na web-stranicama ovog zavoda.