Dubrovnik, ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)
Dubrovnik, ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL)

Još nije poznat izvor onečišćenja, a iz ZJZ-a navode kako su odmah obavijestili i nadležne inspekcijske službe.


Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je da su njihovi djelatnici po dojavi građana o mogućem onečišćenju mora izašli na teren u uvali Pile te uzeli uzorke mora.

Vezani članci Obiteljsko nasilje, ilustracija (Foto: Getty Images) Policija uhitila oca koji je pretukao 10-godišnjeg sina: Izbacio ga iz kuće, a kada se dječak vratio, otac ponovno podivljao Upravljanje milijunima od zidina (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ponovno se razbuktala borba za milijune kuna od dubrovačkih zidina: Bivši gradonačelnici podignuli tužbu

"Laboratorijskom analizom dokazano je fekalno onečišćenje. S obzirom da se radi o moru nezadovoljavajuće kvalitete, onečišćenom iz nepoznatog izvora, o ovome nalazu odmah su obaviještene nadležne inspekcijske službe (sanitarna inspekcija, vodopravna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša).

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije je da se do prestanka onečišćenja, spomenuta lokacija ne koristi za boravak u moru, kupanje i rekreaciju", navedeno je u priopćenju objavljenom na web-stranicama ovog zavoda.