Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prima plaću a nitko ga ne zna

Fantomski zaposlenik: HAC ima svog 'Buljubašića'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostalni odjel unutarnje kontrole Hrvatskih autocesta započeo je ispitivanje sindikalnih navoda, prema kojima se u HAC-u događa novi 'slučaj Buljubašić'.

Riječ je o djelatniku Josipu Pocrniću iz Gospića, za kojeg Nezavisni sindikat Hrvatskih autocesta tvrdi da prima plaću u HAC-u, koristi službeni automobil poduzeća, ali u HAC-u zapravo ne radi. Predsjednik sindikata Mijat Stanić, naime, u razgovoru s više djelatnika HAC-ove podružnice u Brinju otkrio je da tamošnji radnici ne znaju niti kako Pocrnić izgleda, a kamoli da su s njim dijelili radnu svakodnevicu.

Pročitajte i ovo Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a Slika nije dostupna 'Nepravilnosti u radu' HAC: Radnici se javno odriču direktora

'Prema mojim informacijama radnici u Brinju Pocrnića nikad nisu vidjeli. Za njegovo ime i prezime prvi put sam čuo na sastanku s Upravom, u studenom prošle godine, kad smo razgovarali o mjerama štednje u poduzeću', rekao je Stanić.

Sindikalisti su tražili da se svim ljudima koji su zaposleni da posla, jer ima ih dosta koji ne rade a primaju plaću. Uprava je od njih tražila imena, a onda je rečeno Josip Pocrnić. Pitali ih tko je to, na što je direktorica Sektora za pravne i opće poslove Marijana Raguž direktoru Stjepanu Klariću rekla – pa to je tvoj vozač, vozač koji radi u tvom sektoru.

Direktor Klarić poklopio slušalicu na spomen polcijske istrage

O slučaju Josipa Pocrnića Novi list se raspitao i kod direktora HAC-ova Odsjeka za održavanje, spomenutog Stjepana Klarića, u čijoj zoni odgovornosti je zaposlen Pocrnić.

'Gledajte, poznata mi je ta tema. To što Mijat Stanić tvrdi..., ja ne bježim od bilo čega, ali kod novinskih upita postoji nekakva procedura. Pocrnić nije moj vozač. Naša unutarnja kontrola istražuje ovaj slučaj, jer je dobila takav nalog od Uprave. Ja nikakve izjave s tim u svezi ne mogu davati', rekao je Klarić.

Na pitanje hoće li Upravi preporučiti i policijsku istragu, budući da je, ukoliko su točne Stanićeve optužbe, riječ o klasičnom kriminalu, baš kao i u slučaju zapošljavanja HDZ-ovog Rade Buljubašića u HEP-u, direktor Klarić prekinuo je telefonski razgovor. Prema informacijama koje je prikupio Novi list, sporni zaposlenik HAC-a Josip Pocrnić zaposlen je u Sektoru za održavanje i raspoređen na radno mjesto – Vozač I. Njegova mjesečna plaća iznosi oko pet tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene