Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb je IN

PR
PR Foto: PR
Čini se kako nove generacije primjećuju mogućnosti koje imaju nakon studija na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije te žele raditi u industrijskom sektoru koji se koncentrira na brigu o šumama, urbanim šumama i zaštiti prirode uz korištenje postojećih i novih tehnologija.

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Zagreb i ove godine su odlučili upisanim studentima pokloniti laptope! Ipak, kako bi dobili laptop maturanti, odnosno budući studenti moraju upisati Fakultet šumarstva i drvne tehnologije u ljetnom roku i po rezultatima se uvrstiti među najboljima na upisima.

Kako je studirati na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Zagreb?

Sama lokacija fakulteta u Zagrebu, tik uz Maksimirsku šumu i šumu Dotrščina, omogućava studentima da velik dio svog vremena provode u šumama, te da u njima pronađu inspiraciju za seminarske i diplomske radove. Također, dio nastave odvija se u rasadnicima i nastavnim objektima u Zagrebu, ali i u drugim dijelovima Hrvatske.

PR PR Foto: PR

Studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije u prosjeku imaju najviše terenske nastave na cijelom Sveučilištu u Zagrebu. Oni se nalaze u Lipovljanima, Rabu, mjestu Velika u Slavonsko-požeškoj županiji te Zalesini u Gorskom kotaru. Za terensku nastavu diljem Hrvatske fakultet koristi svoje Nastavno-pokusne šumske objekte. Osim u šumama, terenska nastava se odvija i u tvrtkama koje se bave drvno-tehnološkim procesima. Dodatno nastava se odvija i u laboratorijima.

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb je IN

Na prošlogodišnjem upisnom roku Fakultet šumarstva i drvne tehnologije ispunio je gotovo sve kvote za sveučilišne studije! Čini se kako nove generacije primjećuju mogućnosti koje imaju nakon studija na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije te žele raditi u industrijskom sektoru koji se koncentrira na brigu o šumama, urbanim šumama i zaštiti prirode uz korištenje postojećih i novih tehnologija.

PR PR Foto: PR

Na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije moguće je upisati tri preddiplomska sveučilišna studija koji se održavaju u Zagrebu – Šumarstvo, Drvnu tehnologiju te Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša. Također, za sve studente koji žele mogu upisati i preddiplomski stručni studij Drvna tehnologija koji se izvodi u Vinkovcima.

Upis na Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Zagreb – što je potrebno?

I ove godine su odlučili nagraditi najbolje na upisima i pokloniti im laptope!
Kako biste upisali ovaj faks, potrebno je položiti tri obvezna predmeta na državnoj maturi – Hrvatski jezik, Matematiku i strani jezik.

PR PR Foto: PR

Kad stignu rezultati složit će se rang lista prema rezultatima na maturi iz navedenih predmeta i uspjeha u srednjoj školi, i oni najboljih dobivaju laptope!
Ovim potezom žele nagraditi sve buduće studente za trud i uspjeh koji su postigli na državnoj maturi.

Gdje se možeš zaposliti s diplomom Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Zagreb?

Nakon preddiplomskog studija studenti dobivaju diplomu prvostupnika inženjera, nakon kojeg se mogu zaposliti ili nastaviti studij na diplomskoj razini. Nakon diplomskog studija studenti dobivaju diplomu magistra inženjera. Zanimanja kojima se inženjeri šumarstva, urbanog šumarstva i drvne tehnologije su brojna i raznolika, a sa znanjima koja dobiju tijekom studija mogu se lako uklopiti u radno okruženje. Posebno se to odnosi na rad s najnovijim tehnologijama i u različitim računalnim programima, s kojima studenti barataju tijekom cijelog studija.

PR PR Foto: PR

Također, s diplomom Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije moguće je zatražiti inženjersku iskaznicu FEANI koja olakšava mobilnost inženjera u Europskoj uniji. Ova iskaznica omogućava brzo dokazivanje razine obrazovanja u inozemstvu te olakšava inženjerima zapošljavanje brzim dokazivanjem kompetentnosti, odnosno zamjenjuje složeno i dugotrajno prikupljanje dokumenata.

PR PR Foto: PR

Dodatne informacije o studijima na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Zagreb pronađi na njihovom webu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene