Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Facebook kao poligon za udare na premijera

Sanader prikazan kao nacist, Nikša Klečak nije kriv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Foruma mladih SDP-a Dubrovnik Nikša Klečak bio je jučer priveden na obavijesni razgovor u Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku zbog provjere je li on kreirao grupu na internetskom Facebooku, na kojoj je objavljena foto montaža premijera Ive Sanadera s fašističkim obilježjima, potvrđeno je danas u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Klečak je priveden zbog remećenja javnoga reda i mira, odnosno zbog potrage za dokazima je li on autor objavljene foto montaže na Facebooku, u kojem se premijera Ivu Sanadera prikazuje s nacističkim obilježjima, navode u PU dubrovačko-neretvanskoj.

Pročitajte i ovo Ignazio La Russa; Skupina muškaraca usred Rima pozdravljala neofašističkim pokličem Aveti prošlosti na sve strane Zvuči poznato? Šef parlamenta: ''Iskazivanje fašističkih pozdrava nije nužno uvijek zločin'' Slika nije dostupna Počela istraga 'HDZ najoštrije osuđuje sramotni incident s kukastim križem na Poljudu'

Od zamjenika načelnika PU Ivana Kukrike doznaje se da su djelatnici policije ispitali Nikšu Klečaka te u njegovom stanu izvršili provjeru računala te utvrdili kako se ne radi o osobi koja je tu fotografiju učinila dostupnu široj javnosti.

>> Priveden zbog Sanadera na Facebooku! 

'Izvršenom provjerom na face booku, utvrđeno je da su kreirane tri grupe s nazivima - Kladim se da ću naći tri tisuće, odnosno pet, odnosno deset tisuća face bookera koji ne vole predsjednika Vlade te da se na jednoj od tri grupe nalazi spomenuta fotografija premijera s nacističkim obilježjima', rekao je Kukrika.

Također je objasnio kako se za dvije navedene grupe (Facebooka) nalaze podaci Nikše Klečaka (1986.) kao administratora.

'S tim spoznajama upoznato je Državno odvjetništvo te Prekršajni sud u Dubrovniku, koji je izdao nalog za pretres stana i računala Nikše Klečaka, kako bi se pronašli dokazi iz članka 5. Zakona, koji govori da se ne mogu isticati nacistička obilježja', naglasio je Kukrika.

Policija je na temelju toga izvršila nalog te utvrdila kako Klečak nije počinitelj pa se i dalje traga za autorom treće grupe, dodao je.

No, tu je zato druga grupa na kojoj je Sanader prikazan sa spornim obilježjima.

'Upadnite meni u stan, bando gestapovska, Hrvatska nije policijska država!', nova je grupa koja je osvanula na Facebooku.
 
'Nije ulomak iz Orwellovog romana. I dok je grad Zagreb prepun naci-fašističkih simbola, a lokalne vlasti organiziraju Thompsonove ustaške orgije na kojima se zabavljaju Sanaderovi ministri, policija lovi - blogere', stoji na profiu.

Inače, u Dubrovačkom je listu izašao članak u kojem se tvrdi kako je protiv Klečka posljednjih godina podignuto više kaznenih prijava. Prema tim informacijama on je osumnjičen za kaznena djelo iskorištavanja djece i maloljetnih osoba vezano za pornografiju, napad na policijskog službenika te prekršajno zbog bježanja od policije i namjerno uništavanje policijske imovine.

Tekst je izašao samo dan nakon što je Klečak priveden, a on, kako doznajemo, tvrdi da su to podmetanja te priznaje samo incident s bježanjem od policije, kada je bio mnogo mlađi Tada se automobilom, naime, nije zaustavio na znak policajca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene