Fabrizio Radin (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Fabrizio Radin (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Dosadašnji zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin u subotu je preuzeo dužnost župana Istarske županije od Valtera Flege, koji je počeo mandat kao izabrani član Europskog parlamenta, te poručio da je spreman na izazove i da će nastaviti sa županijskim projektima


Iz Ureda Istarskog župana izvijestili su da je primopredaja izvršnih ovlasti obavljena u subotu, u sjedištu Istarske županije u Puli sukladno Zakonu o postupku primopredaje vlasti.

Vezani članci Istarski Stožer civilne zaštite Zabrinuti u Istri: "Mehanizma za kontrolu ulaska stranaca nema. Očekujem već ovaj vikend tisuće ljudi" Valter Flego (Foto: Dusko Marusic /PIXSELL) Nakon Jakovčića još jedan istarski župan ide u Bruxelles: Doznajemo tko će zamijeniti Valtera Flegu

Nakon provedenih izbora za Europski parlament održanih 26. svibnja te konstituiranjem Europskog parlamenta 2. srpnja dosadašnji istarski župan Valter Flego počeo je mandat kao izabrani član Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske.

Prilikom predaje ovlasti, Valter Flego je poželio uspješan rad svome zamjeniku Fabriziju Radinu te istaknuo kako očekuje nastavak velikih investicija poput izgradnje Opće bolnice u Puli i početka gradnje Medicinske škole Pula.

Posebno važnom ocijenio je daljnju suradnju s općinama i gradovima te privatnim sektorom.

Fabrizio Radin je istaknuo da je u iduće dvije godine spreman na sve izazove i da će nastaviti sa svim županijskim projektima i programima. (Hina)