Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eurostat objavio

Evo u čemu je Hrvatska najbolja među zemljama članicama EU-a

Evo u čemu je Hrvatska najbolja među zemljama članicama EU-a (Foto: Getty Images)
Evo u čemu je Hrvatska najbolja među zemljama članicama EU-a (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Iako smo nemali broj puta pri dnu Eurostatovih ljestvica, postoje istraživanja tog europskog istraživačkog ureda na kojima pokazujemo prilično zavidne rezultate. Jeste li znali da primjerice imamo najmanju stopu ranog napuštanja škole? Ili da imamo najmanji postotak kriminalnih slučajeva? Ima toga još...

Iako jedna od siromašnijih zemalja članica u Europskoj uniji, Hrvatskoj se po nekim statističkim pokazateljima može i pozavidjeti.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Slika nije dostupna Eurostat o potrošnji Hrvati među tri najsiromašnija naroda u EU

Primjerice - imamo najbrojnija kućanstva u EU-u s prosjekom od 2,8 članova po kućanstvu. Možda upravo broj ukućana utječe na mlade živote da što manje napuštaju školu, jer sa svega 3,1 posto učenika koji odustaju od ranog obrazovanja Hrvatska je članica EU-a u kojoj najmanje djece napušta osnovnu školu.

Također, ističu u Eurostatu povodom Dana državnsoti, Hrvatska je zemlja s najmanje prijavljenog kriminala, nasilja i vandalizma.

U mnogo toga ugledamo se u naprednije i bogatije zemlje članice, ali izgleda da se u ne tako nevažnim slučajevima i druge zemlje mogu ugledati u nas.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene