Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što biste vi napravili?

Evo što Hrvati misle o uzimanju supruginog prezimena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzeti prezime supruge i dodati ga svome, što je učinio Siniša Hajdaš Dončić, u Hrvatskoj je prava rijetkost.

Čak ni nadležno ministarstvo ne prati koliko se muškaraca odlučuje na taj potez. Uzimajući suprugu, novi ministar prometa uzeo je i njezino prezime. Hrvatske institucije ne znaju mnogo o takvim slučajevima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Ilustracija grad Xianu Kineska vlast mladencima dijeli srećke: "To nije samo početak sretnog bračnog života..."

'Nemamo podatak o broju muškaraca koji su sklapanjem braka uzeli ženino prezime ili su svom prezimenu dodali ženino, jer se o istom ne vodi posebna evidencija', ističu u nadležnom Ministarstvu uprave.

Ni organizatori vjenčanja nisu susreli takve. 'Ne, do sada se nisam susrela s takvom situacijom', priznaje Maja Rinčić, organizatorica vjenčanja.

Što građani misle o ideji uzimanja prezimena partnerice, pogledajte u video prilogu. Neki od razloga mogli bi vas zaprepastiti.

Istodobno, psihoterapeut Milan Košuta smatra da se u slučaju preuzimanja supruginog prezimena radi o nedvojbenom napretku, bez obzira na strah mnogih muškaraca da bi se njihovi preci 'okretali u grobu' kada bi uzeli prezime svoje voljene.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene