Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Auto moto kluba Maksimir ovih dana izašao je zanimljiv priručnik namijenjen domaćim i stranim vozačima u kojemu se nalazi popis svih vozačima važnim informacijama na cestama cijele Europske unije.


Iz Kluba su kazali kako im je cilj omogućiti vozačima da se prije putovanja upoznaju s pravnim propisima u svih 36 zemalja, od dopuštene brzine vožnje, obvezne opreme i brojeva pomoći na cestama i njihove cijene.

Vezani članci Fail ''Majmune, tko ti je dao vozačku?!'' Takvu bahatost u prometu treba najoštrije kazniti Vozači iz pakla (Foto: thechive.com) Neki vozači zaslužuju poseban krug pakla... ili barem oduzimanje vozačke

U priručniku se nalaze i informacije o parkiralištima i javnim garažama te cijene cestarina i adrese mehaničarskih radionica.

Idete na put automobilom? Držite se ovih pravila...

Dio sadržaja posvećen je Zagrebu, gradu s najvećim brojem autoservisnih radionica, prodavaonica vozila, dijelova i opreme, ali i gradu u kojemu su autoservisne usluge četiri do šest puta jeftinije od onih u zapadnoeuropskim zemljama pa iz AMK Maksimir ističu kako očekuju da će priručnik potaknuti neke strane vozače da svoje automobile servisiraju u jeftinijem Zagrebu.

Priručnik se može nabaviti u klubu, Ružmarinka 17, ili se može dobiti poštom. (Agencije VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook