Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barem nešto

Evo po čemu će od iduće godine Hrvatska biti u svjetskom vrhu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje god živjeli u Hrvatskoj, od 2015. teleoperateri vam moraju osigurati priključak za internet. Ali ne bilo kakav - već brzi internet. Pa će Hrvatska barem po tome biti u svjetskom vrhu. Ulazimo u društvo Finske i Španjolske. Svaki građanin Hrvatske uskoro će i po zakonu imati pravo na brzi internet.

Antene se okreću ruralnim krajevima, a prema posebnom pravilniku, svaki građanin imat će pravo na pristup internetu po brzini od minimalno jednog megabita po sekundi. Na operaterima je da smisle kako će internet dovesti do vas.

Pročitajte i ovo Sara Duvnjak i Zdravko Vladanović - 2 Traje javno savjetovanje Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada: Hoće li stanarima olakšati ili otežati život? Mreža mladih traži ocjenu ustavnosti - 2 Uz podršku oporbenih zastupnika Mreža mladih ide na Ustavni sud: "Bez stranačke iskaznice mladi nemaju pravo da se njihov glas čuje"

'Internet mora biti javno dobro!'

'Može se sagradit svjetlovod, može se proširit bakrena mreža, može se riješit fix GSM-om, može se riješit na način da ljudi dobiju stik', kaže Ivo Majerski iz HAKOM-a.

U Hrvatskoj priključak na internet ima 1.347.159 korisnika. Brojka je to koja bi novom mjerom - još trebala rasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene