Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Produženi vikendi

Evo koliko još slobodnih dana možete 'ukrasti' do kraja godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadolazeći blagdan znači i produženi vikend. Blagdan Velike Gospe tek je jedan u nizu neradnih dana koje mnogi zaposleni Hrvati vole iskoristi za mini odmore. Do kraja godine ostalo je još nekoliko situacija kada dan ili dva godišnjeg odmora može osigurati i do 8 dana odmora u komadu.

Produženi vikend - raduje mu se većina zaposlenih Hrvata. Pa ni kiša ni zagrebačkih 15 stupnjeva planove ne kvare za sutrašnji blagdan Velike Gospe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Gdje provodite Uskrs? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Uskrsna jaja najveći kršćanski blagdan Slavi se Uskrs: Znate li zašto je svake godine na drugi datum?

Nakon ovog produženog vikenda bit će još prilika za dobar odmor. Do kraja godine ostala su još četiri blagdana i praznika. Nije malo - jer snalažljivima u spajanju mogli bi donijeti i do 14 slobodnih dana.

Evo i zašto - prvi idući neradni dan je 8. listopada na Dan neovisnosti. Pada u srijedu. Uz dva slobodna dana ili dva dana godišnjeg lako se može pretvoriti u 5 dana odmora. Dva tjedna poslije - Svi sveti. Blagdan je u subotu, ne baš idealno.

Počeo produženi vikend: 'Ovo je prilika za druženje!'

Ali zato posebno omiljeni ove godine bit će božićni praznici. Božić, 25. prosinca je u četvrtak, Štefanje u petak, a Nova godina pada na četvrtak. Savršeno. I pravi mali godišnji odmor od 9 dana.

Ali nakon odmora slijedi povratak dnevnim i poslovnim obvezama. Da bi se što lakše obavile najvažnije je da se u njima barem donekle uživa, kaže psihologinja Gjurković. 'Bilo bi dobro da uživamo u svom poslu s obzirom da on traje minimalno 8 sati dnevno. I trebalo bi vidjeti zašto smo izabrali taj posao jer većina nas bira i uživati u tome što tim poslom dobivamo', kaže Gjurković.

Jer u odnosu na slobodne ipak je više onih radnih dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene