Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Oktan

Ovakve je kvalitete gorivo koje točite u svoje limene ljubimce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inspektori Ministarstva gospodarstva krenuli su u dosad najveću akciju provjere kvalitete goriva na benzinskim postajama diljem zemlje. Osim na benzinskim postajama, inspektori kontroliraju gorivo i u cisternama.

U ranu zoru, inspekcija ministarstva gospodarstva 'češljala' je benzinske, ali i cisterne. 'Parametri su definirani, ukoliko se nalaze u određenim granicama, gorivo je ispravno, ukoliko ne, gorivo nije ispravno, kao kad vadite krv u bolnici imate dozvoljene granice, dozvoljena odstupanja i tu nema neke velike filozofije', rekao je Ivan Tarjanov iz Zavoda za ispitivanje kvalitete.

Pročitajte i ovo Gorivo, ilustracija - 5 neslužbeno Nove cijene goriva od idućeg tjedna: "Ma dobro, meni muž toči - meni je svejedno" Poskupljuje gorivo, ilustracija - 2 Loše vijesti Dnevnik Nove TV doznaje: Ponovo rastu cijene goriva, probija se psihološka granica

Cilj je građanima osigurati kvalitetu, poručio je ministar. 'Želja nam je da potvrdimo i da zaštitimo naše građane, naše potrošače, da su kvaliteta goriva u Hrvatskoj na onoj razini na kojoj treba biti i to dokazati i ovom akcijom i laboratorijskim nalazima', rekao je ministar Vrdoljak.

EUROPSKO ISTRAŽIVANJE Ovo vam proizvođači automobila taje...

Gorivo ima utjecaja na kvalitetu rada motora, ali i na njegov vijek trajanja. 'Kad auto stane onda dođu, prvo i osnovno je da se isprazni spremnik goriva, onda filter gorivo da se zamjeni, ako se nije ništa drugo dogodilo, to Vam je isto negdje popravak do 1000 kuna', kaže nam automehaničar Stjepan Tucić.

U današnjoj akciji Oktan prikupljeno je 50 uzoraka iz cijele Hrvatske, no tu nije kraj, kontrola kvalitete goriva će se nastaviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene