Na više od tisuću mjesta diljem Hrvatske, prometna policija u ponoć je počela akciju Speed Marathon, 24-satni nadzor brzine. Akcija se istodobno provodi u svim zemljama Europske unije. Uz nadzor brzine, u fokusu policije bit će i nadzor alkohola, tehničke ispravnosti vozila te korištenja zaštitnog pojasa i uporabe mobitela tijekom vožnje.

Galerija


''Noć, kao i ostatak dana je protekla mirno. Bile su samo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom na području Osijeka, a jednu je uzrokovala neprilagođena brzina. Najveća zabilježena brzina iznosila je 133 km/h, izvan naselja'', izjavio je Vitomir Lučić, načelnik Postaje prometne policije Osijeku razgovoru s Mateom Drmić.

Vezani članci Vozili kombi pun migranata i bježali od policije 02 Luda potjera u Slavoniji: Kombi pun migranata bježao hrpi policajaca preko dvije županije Ukradeni respiratori U Zagrebu pao koronaprofiter: Iz Švedske nabavio 24 ukradena respiratora pa ih htio preprodati. Policija mu ih pronašla u kafiću

Načelnik policije je istaknuo kako se prekršaji najviše bilježe u naseljima, a nepropisne brzine bilježe se i izvan naselja. Građani su policiji predložili 100 lokacija za mjerenje brzine na kojima policija vrši nadzor na cesti.

''Brzina uzrokuje trećinu prometnih nesreća od kojih su česte one sa smrtnim ishodom'', napomenula je Matea Drmić.

''Kazne bi trebale biti veće''

Josip iz Osijeka podržava ovu akciju. ''Pa neka! Pogotovo u ovim gradskim naseljima i treba. I sami vidite što se događa na cestama. Treba, to je jako pohvalno'', kazao je.

Ivan iz Splita smtra da bi kazne trebale biti veće. ''Pa trebale bi biti veće kazne i češće se provoditi akcije jer stvarno je veliki broj nesreća u zadnje vrijeme i to se treba pod hitno smanjiti'', zaključio je.


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr