Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u prošlost

Evo kako izgledaju treninzi u srednjovjekovnoj školi mačevanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oživljena povijest u svijetu je veliki biznis. Kod nas na tek nekoliko lokacija možemo vidjeti kakav je bio život u prošlosti.Pogledajte što se sve uči u prvoj srednjovjekovnoj školi mačevanja!

Od srednjeg vijeka do danas, štošta se promijenilo. Mač je od ratnog oružja postao skupi i elitni hobi. Igoru dovoljan razlog da se prihvati učenja. 'Ima nešto romantično u cijeloj toj priči oko vitezova i svega toga, čini mi se jako zanimljiv i zabavan sport', kaže Igor Rončević, polaznik škole mačevanja.

Pročitajte i ovo Najveća špaga U sedam gradova Hrvatski sportaši i amateri izveli najdužu ljudsku špagu na svijetu: Pravi gimnastički spektakl tek slijedi PR Aktivna Hrvatska Više od 150 građana Siska i Banije šalje poruku o potrebi redovne tjelesne aktivnosti

Baš kao u srednjem vijeku, polaznici prve hrvatske škole mačevanja, uče drevne tehnike. No, snaga nije presudna. 'Kod mačevanja je bitna i glava i razmišljanje i taktika, sve to je ono što mi je najbolje', kaže Petra Ilić, polaznica škole. Vitezovi su se nekoć međusobno borili za naklonost djevojaka. A danas one to same rješavaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene