Evo kako ćete znati je li smeđi šećer doista pravi!
Piše Ana Blažević,
30. prosinca 2011. @ 08:57
komentari
Slika nije dostupna
Od šećerne repe do slatkih zrnaca – znate li kako izgleda fascinantan put šećera do naših stolova? Kamera Provjerenog sve je zabilježila!
Podijelite
Posljednja tri mjeseca u Virovitici su bila prilično naporna. Za vrijeme takozvane 'kampanje' šećerana radi bez prestanka, jer tada obrađuju do 6 i pol tisuća tona repe na dan. Više od 200 ljudi podijeljeno je u tri smjene svakog dana u tjednu – sve kako bi dovoljno šećera došlo do naših domova. A čini se da ga itekako volimo!
Tijekom godine dana svatko od nas pojede u prosjeku 12 kilograma šećera! I to ne računajući prikriveni šećer – u sokovima, čokoladi, voću… A ako mislite uštedjeti na kalorijama pa umjesto bijelog šećera koristite smeđi šećer ili med, nećete vidjeti veliku promjenu na kućnoj vagi.
Zašto – doznajte u prilogu Provjerenog. A naučit ćete i brz i jednostavan test kojim možete provjeriti je li smeđi šećer koji stavljate u kavu ili med doista pravi smeđi šećer ili je samo riječ o obojenom bijelom šećeru!