Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berz i jednostavan test

Evo kako ćete znati je li smeđi šećer doista pravi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od šećerne repe do slatkih zrnaca – znate li kako izgleda fascinantan put šećera do naših stolova? Kamera Provjerenog sve je zabilježila!

Posljednja tri mjeseca u Virovitici su bila prilično naporna. Za vrijeme takozvane 'kampanje' šećerana radi bez prestanka, jer tada obrađuju do 6 i pol tisuća tona repe na dan. Više od 200 ljudi podijeljeno je u tri smjene svakog dana u tjednu – sve kako bi dovoljno šećera došlo do naših domova. A čini se da ga itekako volimo!

Tijekom godine dana svatko od nas pojede u prosjeku 12 kilograma šećera! I to ne računajući prikriveni šećer – u sokovima, čokoladi, voću… A ako mislite uštedjeti na kalorijama pa umjesto bijelog šećera koristite smeđi šećer ili med, nećete vidjeti veliku promjenu na kućnoj vagi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost u EU Gorka briga oko cijene slatke namirnice: ''Mogu razumjeti da je rat, ali račun ne bi trebali plaćati samo poljoprivrednici i industrija'' Ilustracija Nove smjernice Važno upozorenje WHO-a: Nemojte koristiti ovo ako želite smršavjeti

Zašto – doznajte u prilogu Provjerenog. A naučit ćete i brz i jednostavan test kojim možete provjeriti je li smeđi šećer koji stavljate u kavu ili med doista pravi smeđi šećer ili je samo riječ o obojenom bijelom šećeru!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene