Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati ankete

Evo kako bi Dubrovčani mogli glasovati na referendumu o Srđu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku su predstavljeni rezultati ankete prema kojoj će na predstojećem referendumu oko golf terena na Srđu protiv izgradnje biti 50 posto ispitanika.

Na referendumu o Srđu, po danas predstavljenim rezultatima istraživanja u Dubrovniku, 50 posto građana glasovat će protiv, 40 posto bit će za predloženi golfski park, a članovi inicijative "Srđ je naš" Igor Miošić i Enes Čerimagić pozvali su građane da glasuju protiv tog projekta.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović Parlamentarni izbori 2024. ANKETA Tko će sastaviti novu hrvatsku Vladu? Ipsos kutije - 3 Agencija Ipsos Vrijedno istraživanje na dan izbora: "Prilazit ćemo otprilike svakom četvrtom biraču"

Na pitanje kako će glasovati na referendumu, po rezultatima tog istraživanja, 50 posto građana odgovorilo je da će glasovati protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja (UPU), 40 posto će biti za, šest posto ne zna, a četiri posto nije odgovorilo na pitanje, rekli su članovi inicijative "Srđ je naš" u naselju Mokošici, predstavljajući rezultate istraživanja javnog mišljenja koje je provela agencija Gfk za naručitelja Heinrich Böll Stiftung.

>> Pristaše golfa na Srđu pozvali sugrađane da bojkotiraju referendum

Istaknuli su i da rezultati istraživanja govore da 56 posto građana smatra da predloženim UPU-om nije dovoljno zaštićen interes građana, a 39 posto ih smatra da je interes građana dovoljno zaštićen.

Isto tako, 57 posto građana Dubrovnika smatra da je predloženi projekt na Srđu u prvome redu špekulacija nekretninama, a ne golf u funkciji turizma. "Pozivamo sve sugrađane da odbace ovakav projekt i glasuju u skladu sa svojim uvjerenjem i povjerenjem koje imaju u svoje sugrađane okupljene u inicijativi 'Srđ je naš'", istaknuli su članovi te inicijative Igor Miošić i Enes Čerimagić.

Istraživanje je provedeno od 9. do 12. travnja na uzorku od 400 ispitanika iz Dubrovnika.

Inicijativa je, istaknuto je, dosad višekratno upozoravala na mišljenja stručnjaka s Instituta Ive Pilara i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji su ocijenili da je golfski park na Srđu dugoročno štetan za Dubrovnik i njegove građane te bi, da ih se pita, i sami glasovali protiv takvog projekta.

Igor Miošić rekao je kako predstavnici grada Dubrovnika kao ovlašteni predlagatelji Urbanističkog plana uređenja dosad nisu naručili nijednu neovisnu studiju, nego su se vodili investitorovim tvrdnjama. Posljedica toga je da se plato Srđa pretvara u područje mastodontske izgradnje s ogoljenim javnim sadržajima, istaknuli su članovi inicijative. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene