Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci Eurostata

Hrvatska ponovno među europskim odlikašima: I dalje bilježimo jedan od najvećih padova nezaposlenosti u EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i dalje bilježi pad nezaposlenosti, pokazali su podaci Eurostata.

Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji (EU) i eurozoni u prosincu 2017. ostala je nepromijenjena na mjesečnoj razini, a Hrvatska bilježi daljnji pad i ponovno je izdvojena u skupinu zemalja s najvećim padom stope nezaposlenosti na godišnjoj razini, pokazalo je najnovije izvješće Eurostata.

Pročitajte i ovo Debata kandidata za predsjednika Europske komisije Važno pitanje Mladi Zadranin u velikoj debati kandidata za šefa Europske komisije: "Što se može još učiniti da se pomogne bolesnim migrantima?" Ročnici, ilustracija Veliko istraživanje Većina Europljana želi jaču industriju naoružanja: Objavljeno koji su prioriteti stanovnika EU-a

Stopa nezaposlenosti u EU-u u prosincu prošle godine bila je 7,3 posto, što je nepromijenjeno u odnosu na studeni prošle godine, a u odnosu na prosinac 2016. niža je za 0,9 posto. Radi se o najnižoj stopi nezaposlenosti zabilježenoj u EU-u od listopada 2008. godine.

Kada je u pitanju Hrvatska, u prosincu je nezaposlenih bilo 179 tisuća, što je šest tisuća manje nego u studenom. Stopa nezaposlenosti na godišnjoj razini smanjena je za 2,5 posto (s 15,5 na 10 posto), a broj nezaposlenih za 47 tisuća.

Zahvaljujući tome, Hrvatska se još jednom svrstala u skupinu zemalja s najvećim padom stope nezaposlenosti na godišnjoj razini. Skupinu predvodi Grčka s padom od 2,6 posto, a tu su i Portugal s padom od 2,4 posto i Španjolska s 2,1 posto.

Najnižu stopu nezaposlenosti - od 2,3 posto ima Češka, a slijede je Malta i Njemačka s 3,6 posto nezaposlenih. Najviše je nezaposlenih u Grčkoj i Španjolskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene