Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska i dalje bilježi pad nezaposlenosti, pokazali su podaci Eurostata.


Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji (EU) i eurozoni u prosincu 2017. ostala je nepromijenjena na mjesečnoj razini, a Hrvatska bilježi daljnji pad i ponovno je izdvojena u skupinu zemalja s najvećim padom stope nezaposlenosti na godišnjoj razini, pokazalo je najnovije izvješće Eurostata.

Vezani članci Bolnički krevet, ilustracija Vlada objavila uznemirujuće podatke: Više od 80 posto zaraženih nije cijepljeno, među umrlima čak 78 posto Koronavirus, ilustracija - 1 Nacionalni stožer objavio: U Hrvatskoj je danas 1373 nova slučaja zaraze, 15 ljudi je preminulo

Stopa nezaposlenosti u EU-u u prosincu prošle godine bila je 7,3 posto, što je nepromijenjeno u odnosu na studeni prošle godine, a u odnosu na prosinac 2016. niža je za 0,9 posto. Radi se o najnižoj stopi nezaposlenosti zabilježenoj u EU-u od listopada 2008. godine.

Kada je u pitanju Hrvatska, u prosincu je nezaposlenih bilo 179 tisuća, što je šest tisuća manje nego u studenom. Stopa nezaposlenosti na godišnjoj razini smanjena je za 2,5 posto (s 15,5 na 10 posto), a broj nezaposlenih za 47 tisuća.

Zahvaljujući tome, Hrvatska se još jednom svrstala u skupinu zemalja s najvećim padom stope nezaposlenosti na godišnjoj razini. Skupinu predvodi Grčka s padom od 2,6 posto, a tu su i Portugal s padom od 2,4 posto i Španjolska s 2,1 posto.

Najnižu stopu nezaposlenosti - od 2,3 posto ima Češka, a slijede je Malta i Njemačka s 3,6 posto nezaposlenih. Najviše je nezaposlenih u Grčkoj i Španjolskoj.