Počelo je Europsko rukometno prvenstvo. Četiri hrvatska grada dočekuju brojne igrače, ali i navijače, domaće i strane. Mnogi se vesele i zaradi, posebice jer se sve događa izvan sezone.

Galerija


Službeno u Splitu je oko 700 navijača Švedske i Islanda. Kako se bližila utakmica, sve je više navijača po Splitu. što stranih što domaćih.

Vezani članci Turisti, ilustracija Turiste nije briga što je Hrvatska u crvenom: U zemlji trenutno više turista nego 2019. Rovinj Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Svi dakle žele biti u Splitu koji je postao i politički centrar. Stigao je premijer Andrej Plenković i nekoliko ministara, a očekuje se i predsjednica Republike.

Za europsko prvenstvo u Hrvatskoj akreditirano je 1260 medijskih djelatnika. Procjene su da će milijardu i šesto milijuna ljudi moći vidjeti sliku Europskog prvenstva, sve je to sjajna promocija Splita i Hrvatske, ali i odlična prilika ugostiteljima.

"To su jako kvalitetni individualni gosti koji konzumiraju usluge hotelskog restorana, jako su zadovoljni lokacijom a neki ostaju i do tjedan dana", govori Ivana Klarić, direktorica hotela.

"U Poreču je otvoreno osam hotela koji su dupkom puni. Očekujemo realizaciju petnaestak tisuća noćenja kroz ovih šest dana", govori Nenad Velenik, direktor HTZ-a.

Sportska slika iz Hrvatske obići će svijet. A neki od ovih navijača možda ponovno doći u Hrvatsku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr