Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne naplaćuju vožnju

Europski taksisti protiv nelicenciranih taksi prijevoznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Londona do Rima preko Berlina i Pariza, taksisti prosvjeduju protiv konkurencije nelicenciranih taksi prijevoznika, a posebice konkurencije iz američke tvrtke Uber koja putem mobilnih aplikacija spaja putnike s najbližim slobodnim vozačima.

Prosvjed je krenuo iz Velike Britanije, a inicirali su ga vozači čuvenih crnih taksija, zabrinuti zbog sve više tržišta prijevoza osobnim automobilima koje zauzima kalifornijska tvrtka Uber. Njihovu bojazan dijele kolege iz drugih zemalja koji su ih odlučili slijediti i krenuti u prvi europski štrajk.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Uberova aplikacija za pametne telefone spaja potencijalne mušterije s najbližim slobodnim vozačem i time smanjuje troškove i nudi niže cijene usluge. 'Uber namjerno ne poštuje važeće propise a osim toga raspolaže vrlo velikim sredstvima' koja se procjenjuju na 17 milijardi dolara, rezimira Serge Metz, direktor francuske centrale radio-taksija Taxi G7.

Srbija: Iz taksija bacio bombu na policajce, trojica ozlijeđena

U Rimu taksisti namjeravaju štrajkati na način da rade čitav dan i ne naplaćuju nijednu vožnju skuplje od 10 eura da bi radili poput konkurencije, 'bez pravila, onoliko dugo koliko žele'.

U Njemačkoj se predviđa prosvjed u obliku povorke tijekom popodneva u Berlinu i Hamburgu.

Dio francuskih taksista trebao bi se okupiti u pariškim zračnim lukama Orly i Roissy-Charles-de-Gaulle u četvrtak te krenuti prema Parizu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene