Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veće kamatne stope u eurozoni?

Euro najjači u zadnjih 11 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska valuta euro najjači je u odnosu na američku i japansku valutu u zadnjih 11 mjeseci.

Tečaj eura prema dolaru prošli je tjedan porastao 1,10 posto, na 1,4230 dolara. Cijena eura u odnosu na japansku valutu skočila je za 4,40 posto, što je najviša razina u zadnjih 11 mjeseci, piše Business.hr. Dodaje kako je Europska statistička agencija objavila da je inflacija u eurozoni u ožujku dosegnula 2,6 posto, što je znatno više od očekivanja.

Pročitajte i ovo Euro zabrinjavajuć trend Novo dno vrijednosti eura: Prvi puta u 20 godina vrijedi ravno jedan dolar, prognoze za ostatak godine sive Slika nije dostupna U odnosu na dolar i jen Euro na najvećoj razini u posljednje dvije godine

To je podržalo tezu ulagača o skorom podizanju kamatnih stopa u eurozoni. Predsjednik ECB-a Jean-Claude Trichet upozorio je da se inflacija u eurozoni ustalila iznad ECB-ove ciljane razine oko dva posto. Business.hr piše kako su sve glasnije najave američke središnje banke o zaoštravanju monetarne politike.

Kako i euro i dolar rastu prema jenu, Bank of Japan najavila je da će još neko vrijeme zadržati kamatne stope nadomak nule kako bi pogurala posrnulo japansko gospodarstvo koje se oporavlja od posljedica potresa i tsunamija.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene