Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Euro bi zaposlio 5 tisuća ljudi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni projekt menadžer Hrvatskoga nogometnog saveza za EURO, Zoran Cvrk, govorio je u Temi dana Nove TV o mogućoj pobjedi Hrvatske u finalnoj utrci za domaćina Europskog prvenstva 2012. godine.

Na pitanje zbog čega misli da bi Hrvatska i Mađarska trebale u finalu pobijediti Italiju te Poljsku i Ukrajinu, Cvrk je rekao kako smo upravo mi jedna srednja opcija koja bi mogla vrlo lako biti izabrana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: 300 milijuna eura prihoda za finaliste EURA Slika nije dostupna Turci i Rusi uvjereni u pobjedu

'Ako ljudi koji glasuju u UEFI budu željeli izabrati dvije zemlje koje namjeravaju i dalje razvijati nogomet, glasovat će za nas', rekao je Cvrk. 'Ne treba razmišljati o tome jesmo li malo tržište u odnosu na druga dva kandidata jer EURO 2012. nije priredba samo zemlje domaćina. Radi se o priredbi čitave regije', rekao je Cvrk.

Na upit o tome kako komentira činjenicu da je Portugal s jedne strane profitirao od održanog Europskog prvenstva, ali s druge strane ne zna što učiniti s izgrađenim stadionima čije je održavanje veoma skupo, menadžer Hrvatskoga nogometnog saveza istaknuo je činjenicu kako je ta zemlja na održanom prvenstvu ipak veoma dobro zaradila.

'Mislimo da bi novi, moderni stadioni kod nas bili dobra predispozicija za vraćanje vjere u nogomet. No, uz to, zaposlilo bi se i gotovo pet tisuća ljudi'.

Saznajemo i kako u Cardiff, kao promotori hrvatske kandidature, putuju poznati sportaši - Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Jarni te Slaven Bilić, kojima se možda pridruži i Janica Kostelić.

S obzirom da je u kandidaturu utrošeno oko milijun eura, bilo je nezaobilazno i pitanje vezano uz taj podatak.

'Ne zaboravite da se ovdje radi o složenim projektima izgradnje stadiona, o velikom broju putovanja te izradi prezentacijskog materijala. Put u Cardiff nije besplatan. Puno smo i uštedjeli jer su iznosi kod druge dvije kandidature deset puta veći. Sredstva smo trošili veoma racionalno, a ako se dogodi da 'dobijemo' EURO, milijun eura neće biti velik iznos', rekao je Cvrk.

Inače, u slučaju da Hrvatska 'dobije' Europsko prvenstvo, imala bi 750 milijuna eura organizacijskih troškova, od čega bi 300 milijuna eura morala izdvojiti samo za stadione.

'Već se danas pojavljuju investitori zainteresirani za ulaganje u zagrebački i splitski stadion jer u tome vide dobru zaradu. Zbog toga vjerujemo kako velik dio tih troškova neće biti na teret poreznih obveznika', zaključio je Zoran Cvrk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene