Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euripidove Bakhe izazvale skandal u Splitu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna kazališna predstava postala je politički događaj sezone. Sanaderov govor sa splitske rive, suđenje za Loru i kaput od goveđih šnicli uspjeli su podignuti prašinu kakva se ne pamti ni od riječkih Glembajevih.

Iako napisane prije gotovo 2500 godina, Euripidove Bakhe, podignule su na noge ne samo kazališne, već i političke veličine, i neočekivano široku javnost. 

Pročitajte i ovo Dragan Despot otkazana predstava Poznati hrvatski glumac Dragan Despot o prisilnom odlasku u mirovinu: "Vraćam se ako potpišem ugovor o skraćenom radnom vremenu" Slika nije dostupna Štrljić: Ispričavam se, radi se zapravo o nesporazumu

No, u petak je intendant splitskog HNK Milan Štrljić skinuo predstavu s programa. Nakon reakcije premijera Sanadera, predstava je vraćena na daske 54. splitskog ljeta. 

Ravnatelju dramaturga HNK Petru Selemu je prekipjelo i podnio je ostavku. Kako se do danas sa sigurnošću ne zna - je li posrijedi dodvoravanje, nesporazum ili nešto treće, predstava u kojoj se osjeti smrad govedine i palež nacionalne kazališne kuće otvara samo jedno pitanje: je li tragedija doista mrtva ili još uvijek prisutna? 

O ovom skandalu u splitskom kazalištu razgovarali su u emisiji '10 do 8' bivša intendantica HNK u Rijeci, Mani Gotovac te intendant splitskog HNK Milan Štrljić.

Njihove izjave i zaključke poslušajte u emisiji koju možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene