Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Europska Unija sigurno nije raj, ali bolje alternative nema', kazao je danas slovački ministar vanjskih poslova Mikulaš Dzurinda nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem.


Jandroković se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija sastao s austrijskim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom i slovačkim ministrom vanjskih poslova Mikulašom Dzurindom. Glavna tema razgovora bila je potpora Austrije i Slovačke Hrvatskoj u završnoj fazi pristupnih pregovora s EU.

Vezani članci Snijeg u Alpama - 1 FOTO Zabijeljele se austrijske Alpe: "Stigla zima! Još jučer je u nižim dijelovima bilo 26,5 stupnjeva" Žena s Krka Cure nove informacije: Pronađena Slovakinja krije fantastičnu životnu priču, zna se i tko je odradio velik dio posla u otkrivanju njezina identiteta

Austrija i Slovačka snažno podupiru ulazak Hrvatske u EU i uvjereni su da će pregovori završiti u lipnju. I Spindelegger i Dzurinda, inače obojica demokršćani, pohvalili su premijerku Jadranku Kosor i hrvatsku Vladu zbog svih učinjenih napora, posebice u borbi protiv korupcije. Naglasili su kako žele pomoći što više mogu u ovih posljednjih 'nekoliko metara do cilja'. Osvrnuli su se i na hašku presudu hrvatskim generalima. Shvaćaju, kako su rekli, trenutni pesimizam zbog presude, no naglašavaju kako Haški sud nije EU.

'Europska Unija sigurno nije raj, ali bolje alternative nema', kazao je danas slovački ministar te dodao kako je uvjeren da će pristup Hrvatske Eurospkoj Uniji biti snažan i pozitivan impuls zemljama u regiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju