Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovačka i austrijska potpora

'EU sigurno nije raj, ali bolje alternative nema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Europska Unija sigurno nije raj, ali bolje alternative nema', kazao je danas slovački ministar vanjskih poslova Mikulaš Dzurinda nakon sastanka s ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem.

Jandroković se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija sastao s austrijskim ministrom za europske i međunarodne poslove Michaelom Spindeleggerom i slovačkim ministrom vanjskih poslova Mikulašom Dzurindom. Glavna tema razgovora bila je potpora Austrije i Slovačke Hrvatskoj u završnoj fazi pristupnih pregovora s EU.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA AKCIJA SPAŠAVANJA Drama u Austriji: Lavina zatrpala ljude, najmanje dvoje poginulih, helikopteri nadlijeću područje Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

Austrija i Slovačka snažno podupiru ulazak Hrvatske u EU i uvjereni su da će pregovori završiti u lipnju. I Spindelegger i Dzurinda, inače obojica demokršćani, pohvalili su premijerku Jadranku Kosor i hrvatsku Vladu zbog svih učinjenih napora, posebice u borbi protiv korupcije. Naglasili su kako žele pomoći što više mogu u ovih posljednjih 'nekoliko metara do cilja'. Osvrnuli su se i na hašku presudu hrvatskim generalima. Shvaćaju, kako su rekli, trenutni pesimizam zbog presude, no naglašavaju kako Haški sud nije EU.

'Europska Unija sigurno nije raj, ali bolje alternative nema', kazao je danas slovački ministar te dodao kako je uvjeren da će pristup Hrvatske Eurospkoj Uniji biti snažan i pozitivan impuls zemljama u regiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene