Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žene u biznisu 2018.

Erja Sankari: Od voditeljice tvornice baznih stanica do potpredsjednice u Nokiji

Erja Sankari (Foto: screenshot/YouTube)
Erja Sankari (Foto: screenshot/YouTube) Foto: screenshot/YouTube
Na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu 2018. na Zagrebačkom velesajmu 6. prosinca sudjelovat će i Erja Sankari, potpredsjednica za upravljanje opskrbnim lancima u Nokiji.

Erja Sankari, jedna je od pionirki tvornica budućnosti.

Pročitajte i ovo Poruke na Putinovoj konferenciji godišnja konferencija Ogroman gaf tijekom Putinova obraćanja! Iza njega se pojavile bijesne poruke Rusa Vladimir Putin na godišnjoj konferenciji za medije Maratonska konferencija Putin poslao znakovitu poruku Amerikancima: Otkrio i kad će završiti rat u Ukrajini

Prije no što je u veljači ove godine preuzela sadašnju poziciju, nekoliko je godina sama vodila Nokijinu tvornicu u kojoj se proizvode bazne stanice u gradiću Oulu na sjeveru Finske. U tvornicu koja proizvodi bazne stanice, uselili su roboti, internet je oživio stvari, a time se tradicionalni pogon preobrazio u tvornicu 4.0.

Magistra ekonomije Erja Sankiri je u Nokiju došla nakon što je radila kao konzultant u QPR Ltd. Karijeru u Nokiji, gdje je već dvadeset godina, započela je 1998. kao specijalist za razvoj procesa, dvije godine potom postala je specijalist za kvalitetu i procese. Godine 2004. dobila je prvu menadžersku poziciju gdje je bila zadužena za izvrsnost i razvoj. Četiri godine kasnije postala je voditeljicom nabave, a kraće vrijeme vodila je i ljudske resurse u Nokiji.

Godine 2013. krenula s radom u tvornici Oulu s 2.400 radnika gdje je postala i upravitelj 2016. Dvije godine kasnije, imenovana je potpredsjednicom upravljanja opskrbnim lancima.

Osim toga, Sankiri je i članica Uprave Nokia Mobile Networks i upravljačkog tima Nokije za opskrbne lance i nabavu.

Uz sve dužnosti na radnome mjestu, Sankiri je članica uprave brojnih važnih institucija i društava u Finskoj. Članica je upravljačkog tima za Finsku (od 2013.), Strateškog savjeta Sveučilišta u Oulu (od 2015.), a 2016. postala je i zamjenica predsjednika tog Savjeta. Članicom Uprave Gospodarske komore postala je 2016., a godinu dana kasnije imenovana je zamjenicom predsjednika. Usto je i članica uprave tvrtke Valtavalo koja osmišlja LED rješenja.

Sankiri je za svoje zalaganje i trud 2016. godine dobila i odlikovanje Vitez reda Bijele ruže Finske (FWR K) koje joj je dodijelio predsjednik Finske.

Više o konferenciji Žene u biznisu 2018. pročitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene