Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Martens s Kosor

'EPP će učini sve da RH postane nova članica EU-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ima izglede da tijekom španjolskog predsjedanja završi pregovore i ubrzo postane nova članica Europske unije, rekao je predsjednik EPP-a Wilfried Martens.

Europska pučka stranka će učiniti sve da ukloni preostale prepreke na putu Hrvatske prema punopravnom članstvu, izjavio je u Zagrebu predsjednik EPP-a Wilfried Martens nakon što mu je premijerka Jadranka Kosor uručila odličje Velered kraljice Jelene s lentom i Danicom za izniman doprinos u postupku međunarodnog priznavanja RH i nesebičnu potporu prema europskim integracijama. ‘Imali ste puno prepreka. Znamo da ih ima još, ali mi u EPP-u ćemo učiniti sve da ih uklonimo’, kazao je Martens. ‘Hrvatska je ispunila uvjete za pristup u EU. Dijeli ista uvjerenja prema Uniji kao i EPP i zato ja tako dugo i ustrajno podržavam tu kandidaturu’, kazao je Martens, dodajući da Hrvatska ima izgleda tijekom španjolskog predsjedanja završiti pregovore. ‘Mi smo spremni. Imat ćete potporu svih premijera i predsjednika naše političke obitelji’, poručio je Martens.

Hrvatska - vjerodostojan partner

Premijerka Kosor je kazala da je Martens bio jedan od onih hrabrih političara koji se suprotstavio politici agresiji početkom 90-ih, ustrajno podupirući Hrvatsku na putu prema europskim integracijama. ‘Od samih početaka prihvaćali ste Hrvatsku kao vjerodostojnog partnera koji dijeli iste vrijednosti i koji ima svoje mjesto u europskoj obitelji’, rekla je Kosor, nazvavši Martensa ‘velikim i iskrenim prijateljem Hrvatske’. Istaknula je da se radi o velikom državniku koji utjelovljuje ‘najbolje od europskih i demokršćanskih vrijednosti’. Martens je prije stupanja na dužnost predsjednika EPP-a bio dugogodišnji premijer Belgije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene