Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Stručnjaci zabrinuti

Umjesto energetske neovisnosti Hrvatska razvija energetsku ovisnost: Do 2030. mogli bismo uvoziti i do 90 posto energije

Energetski summit 2018. (Foto: Dnevnik.hr)
Energetski summit 2018. (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Energetski summit 2018. (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na Energetskom summitu 2018. u Zagrebu stručnjaci su izrazili zabrinutost da bismo bez investicija do 2030. mogli uvoziti i do 90 posto energije.

Hrvatska troši dvostruko više primarne energije nego što proizvodi, čulo se danas s Energetskog summita u Zagrebu. Zabrinjava i stalni godišnji pad proizvodnje nafte i plina, a stručnjaci strahuju da bi bez investicija do 2030. mogli uvoziti i do 90 posto energije. Unatoč lošoj statistici, ministar Ćorić umiruje građane.

"Imamo stabilne cijene plina, odnosno električne energije. Cijene nafte kao što ste vidjeli u posljednje vrijeme idu prema gore, no riječ je prije svega o kretanjima na globalnom tržištu koje se prelijeva na Republiku Hrvatsku", govori ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

"Ja moram ovdje naglasiti da je nevjerojatno da se strancima isplati ulagati u naše geotermalne izvore, a da se Hrvatima i hrvatskim poduzećima ne isplati", govori akademik Mirko Zelić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene