Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je elementarnu nepogodu za cijelu županiju ističući na konferenciji za novinare da će štete od poplava premašiti milijardu kuna.


Pozvao je državne institucije da 'ozbiljno shvate kako će se štete morati nadoknaditi jer će u protivnom veliki dio stanovnika Osječko-baranjske županije biti u iznimno teškoj situaciji'. Prije desetak dana župan Šišljagić proglasio je elementarnu nepogodu za 29 gradova i općina koji su polovicom svibnja bili najugroženiji obilnim kišama, nakon čega je slijedio novi val kiša i visoki vodostaji rijeka koje su učinile velike štete na poljoprivrednim usjevima te na stambenim, infrastrukturnim i drugim objektima.

Vezani članci Slika nije dostupna Elementarna nepogoda za područje Istarske županije Slika nije dostupna U zagrebačkoj županiji proglašene elementarne nepogode

>> Slavonski Brod: Izvanredno stanje obrane od poplava

Vodostaj Dunava kod Batine u 11 sati bio je 691 centimetar i u stalnom je porastu, izvijestio je Županijski centar 112, a Dunav kod Dalja bio je 800 centimetara. Sinoć se Dunav izlio u Aljmašu na igralište, a Drava kod Sarvaša, gdje je ugrožena jedna kuća. U Sarvašu se gradi zečji nasip. U Zelenom Otoku, vikend-naselju kod Batine, već je nekoliko dana poplavljeno 200-tinjak kuća za odmor, čiji su vlasnici pokućstvo prenijeli na viša mjesta. Vrhunac vodenoga vala Dunava kod Batine očekuje su u petak, a u subotu i nedjelju u Vukovaru i Iloku. (HIna)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju