Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kvara na 110-kilovoltnom dalekovodu Obrovac – Benkovac dijelovi Zadarske županije od noćas imaju problema s opskrbom električne energije.


'Najgore je u selima na rubnim dijelovima Obrovca i Starigrada, bez struje je i Novigrad, a problema ima i u Pagu koji se sada iznimno napaja preko otoka Raba jer posolica pravi velike probleme ne elektrovodovima', rekao je Denis Ivković, šef dispečerske službe u Elektri Zadar.

Vezani članci Velika Gorica bez struje (Foto: Čitatelj) Velika Gorica zbog kvara na trafostanici u srijedu navečer bila više od dva sata bez struje Slika nije dostupna Od danas zbog 'zelene naknade' SKUPLJA struja

Iz Elektre apeliraju na građane da smanje potrošnju električne energije jer je neizvjesno kada će se otkloniti kvar na dalekovodu s obzirom na to da zbog olujne bure na obrovačkom području radnici ne mogu izaći na teren.

'Ne želimo uvoditi redukciju, ali ne želimo ni da nam padne cijeli elektroenergetski sustav. Zato molimo građane da isključe sve suvišne aparate koji gutaju struju i da se racionalno griju. Na području cijele županije potrošnja električne energije je 20 posto veća nego inače, ali problem je kvara na dalekovodu. Na sreću, kvarova u Zadru nema puno, ekipe odmah izlaze na teren, ali problem su rubni dijelovi koji su nepristupačni zbog neočišćenih prometnica', kaže Ivković.

Inače, zimska prosječna dnevna potrošnja u Zadru iznosi između 80 i 85 megavata, a posljednjih dana troši se i do 100 megavata. (Agencija VLM)