Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s opskrbom

Elektra Zadar: Ne smanjimo li potrošnju, prijeti nam redukcija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog kvara na 110-kilovoltnom dalekovodu Obrovac – Benkovac dijelovi Zadarske županije od noćas imaju problema s opskrbom električne energije.

'Najgore je u selima na rubnim dijelovima Obrovca i Starigrada, bez struje je i Novigrad, a problema ima i u Pagu koji se sada iznimno napaja preko otoka Raba jer posolica pravi velike probleme ne elektrovodovima', rekao je Denis Ivković, šef dispečerske službe u Elektri Zadar.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Slika nije dostupna BORBA PROTIV MRAKA I s đavlom je izašao na kraj, ali s HEP-om vodi bitku paklenu: Egzorcist pod ovrhom zbog neplaćene struje

Iz Elektre apeliraju na građane da smanje potrošnju električne energije jer je neizvjesno kada će se otkloniti kvar na dalekovodu s obzirom na to da zbog olujne bure na obrovačkom području radnici ne mogu izaći na teren.

'Ne želimo uvoditi redukciju, ali ne želimo ni da nam padne cijeli elektroenergetski sustav. Zato molimo građane da isključe sve suvišne aparate koji gutaju struju i da se racionalno griju. Na području cijele županije potrošnja električne energije je 20 posto veća nego inače, ali problem je kvara na dalekovodu. Na sreću, kvarova u Zadru nema puno, ekipe odmah izlaze na teren, ali problem su rubni dijelovi koji su nepristupačni zbog neočišćenih prometnica', kaže Ivković.

Inače, zimska prosječna dnevna potrošnja u Zadru iznosi između 80 i 85 megavata, a posljednjih dana troši se i do 100 megavata. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene