Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tijekom prosvjeda u Chemnitzu

Ekspresne presude: Dvojica ekstremista osuđena zbog nacističkih pozdrava u Njemačkoj

Prosvjedi u Chemnitzu (Foto: AFP)
Prosvjedi u Chemnitzu (Foto: AFP) Foto: Afp
U Chemnitzu su u posljednja 24 sata osuđena dvojica ekstremno desnih prosvjednika zbog nacističkog pozdrava tijekom prosvjeda koji se u ovom gradu održavaju posljednjih tjedana, priopćeno je u petak.

„Zbog desno radikalnih prekršaja već osuđivani 34-godišnji žitelj Chemnitza zbog višekratnog podizanja ruke u Hitlerov pozdrav 27. kolovoza osuđen je na pet mjeseci zatvora bezuvjetno“, priopćio je Općinski sud u Chemnitzu.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

Osuđeni je poznati pripadnik radikalno desne scene u Chemnitzu i već je više puta, između ostalog i zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, osuđivan, zbog čega sudsko vijeće „nije vidjelo mogućnost“ izricanja uvjetne presude.

U četvrtak je pred istim sudom 35-godišnjak osuđen zbog istog kaznenog djela na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

U Njemačkoj se isticanje simbola i pozdrava zabranjenih političkih stranaka može kazniti zatvorom do tri godine.

Povod prosvjedima koje su organizirale desno orijentirane udruge bilo je ubojstvo jednog Nijemca, za što su optužene tri izbjeglice. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene