Zoranu Milanoviću veljača je obilježena proračunom i objašnjavanjem njegovih mjera.


Nakon siječanjske renesanse s biračima, očekivano, potpora njegovoj vladi blago se počela topiti. Donosi to posljednji CROBAROMETAR , koji provodi IPSOS PULS, a objavljuje DNEVNIK NOVE TV.

>> Ekskluzivno istraživanje: Nakon 10 godina vratio se optimizam u Hrvatsku!

Smjer dobar, ali...

Tako 46 posto građana misli da zemlja ide u dobrom, a njih 40 posto misli kako ide u lošem smjeru. Ne zna njih 14 posto. Još prije mjesec pesimista je bilo 33 posto, a optimista 49. To je pad, ali i dalje unutar statističke pogreške.

74 posto SDP-ovih birača i dalje vjeruje u smjer kojim ide Hrvatska, a tek svaki peti birač te stranke misli suprotno.
Zato tek svaki 4. birač HDZ-a misli da zemlja ide u dobrom smjeru dok je to prije mjesec dana mislilo gotovo 40 posto birača. I tu se može iščitati blag pad potpore smjeru kojim ide Hrvatska.

Vlada ima potporu

Vlada i njezina politika i dalje uživaju potporu 60 posto birača dok je njih 28,4 protiv, a njih 13,7 ne zna. I tu je u odnosu na mjesec prije zamjetan lagani pad.

Birači vladajućeg SDP-a su s 89 posto i dalje uz Vladinu politiku, 78 posto HNS-ovih birača podupire Vladu. Istodobno 57 posto HDZ-ovih birača je protiv Vladine politike, a tek njih 30 posto ih podupire. I tu je nakon izbora lagano došlo do 'korekcije', bolje reći birači HDZ-a sad su sve kritičniji.

Gopodarsku politiku Vlade podupire 55 posto birača, baš kao i vanjsku. Socijalnu politku podupire njih 51 posto, a financije i proračun 49 posto birača.Predsjednik pada, Sabor raste

Veljača je bila i mjesec aktivne saborske rasprave. Možda i zato Sabor bilježi blagi rast, imali bi školsku ocjenu 2,6. Vlada bi školski dobila 3,1, a predsjednik bilježi blagi pad i školski bi bio ocijenjen s 3,8.