Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološki incident

U Savu istjecali naftni derivati, alarmirane službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribočuvari Zajednice sportsko ribolovnih udruga iz Siska, uočili su u srijedu navečer na rijeci Savi, nizvodno od Siska, istjecanje naftnih derivata u rijeku te su alarmirali mjerodavne službe, a iz sisačke Rafinerije potvrdili su kako im je puknuo cjevovod.

"Budući da nismo znali iz koje tvrtke potječe zagađenje, alarmirali smo sve mjerodavne službe, pa su na mjestu ekološkog incidenta očevid obavili vodopravni inspektor i policija. Ubrzo smo provjerom kod predstavnika tvrtki koje djeluju na tom području, ustanovili da onečićenje potječe iz Rafinerije nafte Sisak", rekao je voditelj Ribočuvarske službe Željko Glavinić.

Pročitajte i ovo Vodostaj rijeke Save visok vodostaj VIDEO Pogledajte kako je jutros izgledala Sava u Zagrebu Visok vodostaj rijeke Save Zbog obilnih kiša FOTO/VIDEO Pogledajte kako izgleda Sava u Zagrebu, porastao vodostaj

Iz sisačke Rafinerije potvrđeno je također kako im je puknuo cjevovod te je tijekom noći tvrtka Novaton sanirala oštećenje, a na Savi je za samo dva sata postavljena plutajuća brana, kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje vodotoka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene