Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski centar 112 Zagreb primio je danas informaciju od Ina Naftaplina da je prilikom obilaska polja Kloštar, kod Ivanić Grada, operater primjetio propuštanje priključnog naftovoda bušotine te je odmah poduzeo potrebne radnje za zaustavljanje rada bušotine i rasterećenja naftovoda, priopćila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).


ŽC 112 je o tome obavijestio inspekciju zaštite okoliša. Očevidom koji su obavili rukovoditelj operative Pogona Šumećani i referent zaštite pogona Šumećani, utvrđeno je istjecanje oko 3000 litara kapljevine i onečišćenje oko 200 metara kvadratnih zemljišta (livada).

Nakon očevida pristupilo se hitnoj sanaciji onečišćenog područja. Sanaciju onečišćenja obavlja ovlašteno poduzeće za sanaciju. Sanaciju priključnog naftovoda obavit će radnici pogona, navodi u priopćenju DUZS. (Hina)

Vezani članci Tanker u plamenu, ilustracija (Foto: AFP) Iranski naftni tanker pogodila dva projektila, zaustavljeno curenje nafte Bučijada (Foto: PR) 15. Bučijada: Najveća i najposjećenija turistička i gastro manifestacija u Hrvatskoj počinje 4. listopada