Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekocid: Fekalije se razlile po plaži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju navečer u Okrugu Gornjem, na otoku Čiovo, po plaži su se razlile fekalije iz centralne jame. Zbog toga je tijekom noći onečišćeno žalo zamjenjeno novim.

Prema riječima načelnika općine, Dominika Matkovića, nije poznato jesu li fekalije namjerno puštene u more ili su čak ispuštene s neke jahte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekocid Stiže novo kazneno djelo: Jedan od najtežih zločina napokon će biti strogo kažnjavan Botinec SVE SU PRIJAVILI Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola"

Iako postoji sumnja kako su fekalije namjerno puštene u more načelnik nije slučaj prijavio policiji. 

' Vjerojatnije je da su fekalije u more stigle iz naše centralne jame i sumnjamo da je netko to namjerno napravio', izjavio je Matković.

Tijekom noći jama je očišćena, a obaviještene su nadležne službe i vodovod. Uzeti su i uzorci mora te poslani na ispitivanje onečišćenja. Nalazi će biti gotovi za dva dana. Dr. Berislav Pelivan iz Zavoda za javno zdravstvo tvrdi kako kupači mogu biti mirni jer u moru na taj način ne mogu biti zaraženi. 

Centralna jama u Okrugu Gornjem izgrađena je prije pedesetak godina, a ima ispust direktno u more. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene