Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno opet u Čakovcu

Tri tjedna kasnije - isto mjesto, isti prizori: Ostave djecu satima u autu i socijalu troše u kockarnicama

Ekipa Provjerenog opet je otišla u Čakovec (Foto: dnevnik.hr)
Ekipa Provjerenog opet je otišla u Čakovec (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Samo 20-ak dana nakon objave priče o međumurskim Romima koji novac od socijalne pomoći troše u kockarnicama ekipa Provjerenog opet je otišla u Čakovec.

Na dan kada je isplaćena socijalna pomoć čekali su ispred kockarnice, a dočekali su ih prizori identični onima snimljenima prije tri tjedna.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Ponovno su uhvatili Rome koji su otvoreno priznali da kockaju s novcem od socijale.

Nakon što je priča prvi put objavljena, uslijedila je reakcija države. Prvo jutro nakon objave priloga predstavnici romske manjine i lokalne samouprave pozvani su u Ministarstvo socijalne politike. Pala je odluka da postoji problem o kojem se mora razgovarati, međutim tri tjedna kasnije o toj temi ne žele davati izjave.

No, volja i želja za iskrenim razgovorom pojavila se kod mladića ispred kockarnice. Jedan od njih tako je rekao da mu godišnja zarada iznosi oko 50 tisuća kuna, a na pitanje odakle mu novac za ulaganje odgovara "pa radim gospodine, to je logično". "Moram ludovat. Moram trošit pare", govori dok sjeda u auto.

Na pitanje jesu li uspjeli što zaraditi, drugi mladić odgovara da je zaradio pet tisuća kuna.

"Dobivamo socijalku i to sve u kasino stavljamo", priča bez zadrške.

Ekipa Provjerenog razgovarala je i s bivšim zaštitarom u jednoj od čakovečkih kockarnica. Ne želi imati problema pa je o svojim iskustvima progovorio anonimno.

"Ima jedna baš jako specifična situacija koja mi je jako zasmetala i zbog koje mi je i najviše žao što je nisam prijavio socijalnoj službi i policiji, a to je da je došao jedan bračni par i to u 6. mjesecu, oko 2 popodne. Vani vruće. Asfaltirano parkiralište.Oni su kockali od dva sata dok nisu izašli van. Ja sam išao sa smjene, oko 6, 7 sati. U kombiju je bilo dvoje djece stare po mojoj procjeni oko dvije-tri i pet godina. Oni su cijelo to vrijeme bili u kombiju, tih 4, 5 sati nitko nije izašao van pogledati ih", ispričao je.

Što je još ekipa Provjerenog zatekla u Čakovcu, pogledajte večeras u 22:30 sati.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene