'Razvili smo ideju mobilne aplikacije uz koju trkači upoznaju određenu lokaciju trčeći rutom kojom ih aplikacija navigira'


Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj. Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj start up sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a DNEVNIK.hr će kroz seriju članaka predstaviti timove iz Hrvatske.

Uz aplikaciju trkači upoznaju lokaciju

Vezani članci Slika nije dostupna Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil Slika nije dostupna Legendarni pjevač Iron Maidena otkrio najbitniju formulu poduzetnika: 0+0=1!

Četvero strastvenih trkača prije sedam mjeseci pokrenuli su vođene trkačke ture po Zagrebu naziva Run Zagreb. Gosti su ture odlično prihvatili te su nakon brojnih pohvala, odličnih recenzija i preporuka na društvenim mrežama i Trip Advisoru, Tamara Markotić, Ivan Videk, Hrvoje Horvat i Sandra Bortek shvatili da imaju odličan proizvod s velikim potencijalom. Priliku za daljnji razvoj ovog projekta vidjeli su u natječaju Startup Factory Zagreb koji im je, osim financijske potpore, ponudio mogućnost da do tada prikupljena znanja koja su godinama stjecali pretvore u pravi proizvod.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu.

"Kada se otvorio natječaj Startup Factory Zagreb, nismo dugo dvojili trebamo li se prijaviti jer nam se to činilo odličnom prilikom za daljnji razvoj našeg projekta i to na inovativan način koristeći mobilne tehnologije", komentirala je Sandra Bortek za DNEVNIK.hr, a ovaj natječaj samo im je potvrdio da su na dobrom putu sa svojom idejom jer su proglašeni jednim od pobjednika natječaja.

"Razvili smo ideju mobilne aplikacije uz koju trkači upoznaju određenu lokaciju trčeći rutom kojom ih aplikacija navigira", kaže Sandra i dodaje kako su, s obzirom da je natječaj Startup Factory Zagreb imao posebnu tematiku vezanu uz grad Zagreb, aplikaciju predstavili kao Run Zagreb, no njihovi planovi puno su širi od glavnog grada Lijepe naše. Osim Zagreba i drugih hrvatskih gradova, već sada razmišljaju i o širenju na gradove izvan hrvatskih granica, a sa širenjem na druge gradove i države razmišljaju i o novom nazivu aplikacije.

Na Zagreb Connectu žele predstaviti ne samo aplikaciju Zagreb Run, već i platformu koja će povezati trkače iz cijeloga svijeta i omogućiti im da samostalno stvaraju svoje ture, a samo pozivanje na ovaj natječaj smatraju novim velikim uspjehom. Kompanije danas, kako bi se izdvojile od sve jače konkurencije, moraju imati ''ono nešto'' te pobjeda na natjecanju Startup Factory Zagreb i poziv na Zagreb Connect pokazuju da su na pravom putu.

Run Zagreb projekt inicijalno je prijavljen na razini ideje te se nalazi u fazi ''od ideje do MVP-a'' te Sandra i ekipa trenutno rade na razvoju aplikacije i već su napravili prva testiranja, no najveći posao tek slijedi – kreiranje sadržaja, definiranje svih elemenata i dizajn aplikacije te stvaranje temelja za novi brand aplikacije. Prva verzija aplikacije sadržavat će trkačku audioturu za grad Zagreb, a već u drugoj fazi dolaze drugi hrvatski gradovi.

Na pitanje o budućnosti aplikacije, Sandra kaže kako već sada znaju što žele, no za razvoj ideje i realizaciju svih planova potrebna su i financijska sredstva, zbog čega će projekt ići u fazama i proći još mnoštvo testiranja, a vjerojatno i zaokreta – o čemu će odlučiti korisnici, odnosno njihovi komentari, sugestije i zadovoljstvo aplikacijom.

"Mi jesmo trkači, ali već previše volimo ovaj projekt da bismo bili objektivni koliko trebamo biti. Ono što je sigurno, nastavit ćemo uživati u razvoju naše ideje, sanjarenju i vizionarstvu, ali i u trčanju s našim gostima", zaključila je Sandra, a mi se nadamo kako će im se želje i snovi ispuniti te da će u budućnosti trkači u gradovima diljem svijeta koristiti hrvatsku aplikaciju
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju