Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je prosječan turist?

Iznajmljujete kuću ili stan? Ovo je korisna informacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro bismo zahvaljujući novom informacijskom sustavu mogli znati i kako nam izgleda prosječan turist koji dolazi u Hrvatsku.

Dakle, od ove godine počeo je novi informacijski sustav hrvatske turističke zajednice - e-visitor. Jedinstvena je to internetska platforma za prijavu i odjavu gostiju.

Pročitajte i ovo Najbolje se osvježiti u moru Strahuju za sezonu Stanovnici naše hit destinacije u panici: "Za nas ovo znači propast što se tiče iznajmljivača" Provjereno: Zgrada - 1 Stan zvan čežnja I šupe idu za sulude svote, na rentanju strancima ogromne zarade: "Stanarina je počela sa 600 eura, a sad je 1000. Onda je nakon tjedan dana nazvao..."

Brže i jednostavnije se od Nove godine prijavljuju gosti i u splitskom hotelu kojeg smo posjetili. 'Unose se pri samom check-inu gostiju osnovni podaci, one koje imaju na svojim osobnim iskaznicama ili putovnicama, ime, prezime, spol, godina rođenja, odakle dolaze', pojašnjava Tina Gabrilo, djelatnica hotela.

Novi informacijski sustav za prijavu i odjavu gostiju uveden je i u ovaj hotel. 'Potpuniji je, dobivamo dosta informacija vezano za neka događanja u okolici od strane turističke zajednice Hrvatske i lokalnih zajednica, pruža nam uvid u neke statistike popunjenosti i nakon što unesemo sve podatke šalju se automatski MUP-u i turističkoj zajednici', kaže Bruno Nizić, voditelj hotela.

Od prvog siječnja otkad je potpuno zaživio sustav prijavljeno je oko 45.000 obveznika koji imaju uslugu smještaja. Trenutno je obuhvaćeno oko 600 tisuća postelja.

'Do sada je svaka turistička zajednica imala svoj informacijski sustav, plaćala je sustav ovime ga objedinjujemo na jednom mjestu i mi ćemo zapravo prvi put znati koliko imamo obveznika plaćanja boravišne pristojbe i koliko ukupno imamo kreveta na raspolaganju', rekao Ratomir Ivičić, direktor HTZ.

Iz HTZ-a poručuju kako će ovime dobiti bolji uvid i u profil gostiju koji nam dolaze. A ukoliko netko nema pristup internetu i ne zna kako prijaviti goste, besplatno će mu se pomoći u turističkoj zajednici, pa je najbolje što prije prijaviti se na e-visitor.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene