Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

DZZZ: Nismo dobili obavijest o zračenju iz mađarske nuklearne elektrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni zavod za zaštitu zračenja nije dobio obavijest o mogućem zračenju nakon kvara u mađarskoj nuklearnoj elektrani Paks, te nije bilo opasnosti ni za hrvatske građane, doznaje se u tom zavodu.

S obzirom da nismo dobili obavijest od ECURIE-a, sustava za pravovremenu razmjenu informacija u slučaju radiološke opasnosti, može se zaključiti da nije došlo do povišenog ispuštanja radioaktivnosti u okoliš kod same elektrane, a pogotovo ne na područje Hrvatske, rekla je Nera Belamarić iz DZZZ-a.

Pročitajte i ovo Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Mađarska novinska agencija MTI izvijestila je danas da je u ponedjeljak za vrijeme nestručno izvedenih popravaka u bloku 1 mađarske nuklearne elektrane Paks došlo do "minimalnog kvara", koji je ocijenjen najnižim stupnjem na međunarodnoj INES ljestvici.

NE Paks smještena je na Dunavu oko 75 kilometara sjeverno od hrvatske granice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene