Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Đurđa Adlešič dala je ostavku na mjesto potpredsjednice Vlade.


U razgovoru s premijerkom Jadrankom Kosor Đurđa Adlešić danas je dala usmenu ostavku na mjesto potpredsjendice Vlade.

Vezani članci Uskoro uklanjanje šatora ispred KB Dubrava - 2 Uklanjaju se šatori ispred KD Dubrava: "Dolaskom cjepiva mi smo postali ti koji krojimo našu sudbinu" Ministar Damir Krstičević podnio ostavku Oprostio se s kolegama: Damir Krstičević došao na uži kabinet Vlade, Plenković mu potpisao ostavku

>> Adlešić: Osjećam se odgovorno i spremna sam otići!

'Ja sam od danas formalno u ostavci, to je jasno', rekla je Đurđa Adlešič koja nije željela iznositi planove za budućnost. 'Nemojte zaboraviti da sam ja dobrovoljno prije godinu dana otišla s čela stranke jer moje zdravlje nije moglo podnositi tak tempo. Ja nisam jedna od onih koji bježe od posla, ali nakon svega što se ovdje događalo treba mi prvo vremena da se odmorim i da donesem konačnu odluku', dodala je.

HSLS je prošlu subotu napustio vladajuću koaliciju. Darinko Kosor, predsjednik stranke, objasnio je kako HSLS izlazi iz koalicije zbog nezadovoljstva radom Vlade. 'U posljednjih sedam mjeseci nijedan prijedlog HSLS-a nije prihvaćen, a na posljednjem sastanku iz redova HDZ-a stigla je optužba kako je HSLS nelojalan partner', dodao je. Iz HSLS kažu da su nezadovoljni standardom građana i općom financijskom situacijom u zemlji, što je također utjecalo na odluku o napuštaju koalicije.