Obavijesti Pretražite Navigacija
Život sve skuplji

DZS: Cijene većine poljoprivrednih proizvoda rasle u prošloj godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene poljoprivrednih proizvoda u 2012., u odnosu na 2011. uglavnom su rasle kod većine biljnih i stočnih proizvoda, izvijestio je Državni zavod za statistiku.

U 2012. u odnosu na 2011. rasle su cijene svih proizvoda u skupinama uljarica, rezanog cvijeća, bilja za uporabu u parfimeriji i farmaciji, voćnim sadnicama i cjepovima vinove loze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci Hrvatska prvak u Europi, ali na ovoj ljestvici ne želimo biti: Pogledajte koliko su poskupjeli stanovi Zagrebačka tržnica, ilustracija - 2 VISOKE CIJENE Strani umirovljenici putuju, a kod nas tuguju: "Morat ćemo polako zaboraviti tržnice"

>> Godišnja stopa inflacije u siječnju skočila na 5,2 posto

U skupini žitarica (u kojoj najveći udio imaju pšenica i kukuruz) cijene kukuruza su dosta porasle, dok cijena pšenice bilježi blago odstupanje u odnosu na 2011.

Kod skupina svježeg povrća i voća većina proizvoda također bilježi rast cijena.

Pad cijena bilježi dio žitarica, krumpir, šećerna repa, neprerađeni duhan, vino, maslinovo ulje te manji dio povrtnih i voćnih kultura.

Cijene stoke, peradi i stočnih proizvoda također su rasle u većini slučajeva. Od proizvoda koji imaju važniji utjecaj u stočnoj proizvodnji, jedino sirovo kravlje mlijeko bilježi pad cijena u 2012. u odnosu na 2011.

Kod dobara utrošenih u poljoprivrednu proizvodnju u 2012. u odnosu na 2011. rasle su cijene većine proizvoda u skupinama stočne hrane te sjemena i sadnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene