Andrew Dagleish (Foto: @a_dagleish/Twitter)
Andrew Dagleish (Foto: @a_dagleish/Twitter)

Britanski veleposlanik u Hrvatskoj Andrew Dagleish ispunio je obećanje koje je dao u radijskoj emisiji BBC-ja, a ono je bilo da će obući kockice ako hrvatska prođe Englesku i uđe u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.


"Obje momčadi ostavile su srce na terenu, ali vaša je bila bolja. Stoga, kao što sam i obećao na BBC-ju jučer, držat ću se svojeg dijela dogovora... Sretno u finalu!" napisao je na svojem profilu na Twitteru Andrew Dagleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj.

Vezani članci Vatreni nakon pobjede nad Engleskom (Foto: AFP) Čovjek koji stvarno vjeruje u Vatrene: Na pobjedu Hrvatske stavio 50.000 eura Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: AFP) Predsjednica u euforiji na Facebooku: "Ljudi moji, moguće je! Hrvatska je u finalu!"

Podsjetimo, Dagleish je uoči polufinalne utakmice između Hrvatske i Engleske dao kratak intervju i reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Brkić Tomljenović. Iako je smatrao da će Englezi proći dalje, dao je do znanja i za koga će navijati u finalu ako prođe Hrvatska, što se i dogodilo.

"Znate, moja je supruga Francuskinja. To je za mene vrlo teško pitanje. Ako imamo na umu da ona večeras neće gledati ovaj izvještaj, reći ću Hrvatska", rekao je u srijedu Dagleish.

"Bojim se da je tako. Moje je srce tamo", priznao je britanski veleposlanik, svjestan da će to možda izazvati probleme u obitelji.

Dagleish je i gorljivi zaljubljenik nogometa. "Ovo me svjetsko prvenstvo dosta obuzelo. Bio je to sjajan turnir. Pratim ga pomno", rekao je.