Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni stan odbacio zahtjev

Đapić nakon zahtjeva za ostavkom ostaje na čelu HSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina u Glavnom stanu HSP-a odbacila je danas zahtjev potpredsjednika tog tijela Pere Čorića da predsjednik HSP-a Anto Đapić i Predsjedništvo stranke odmah podnesu ostavke.

Čorić je telefonom objasnio da je ostavku stranačkog vodstva zatražio jer to od njega zahtijeva HSP-ovo članstvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Đapiću zamjera nevjerodostojnost, jer je, tvrdi Čorić, nakon parlamentarnih izbora zatražio da nakon šest mjeseci ode s čela stranke, no to ipak nije učinio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori Anto Đapić kandidat HSP-a i HDZ-a za osječkog gradonačelnika Slika nije dostupna Opet promijenio partnere Anto Đapić ponovno postao gradonačelnik Osijeka

Zbog Đapića je HSP postao taocem problema u Osijeku, kaže Čorić, koji smatra i da se stranka može oporaviti samo ako Đapić ode s njezina čela. Današnju sjednicu Glavnog stana smatra nelegalnom, jer članstvo u tom tijelu nije usklađeno s izbornim rezultatima, kako zahtijeva Statut.

Čorić zato traži da vodstvo da ostavke u roku od 30 dana, a da se u idućih 60 dana sastane novi saziv Glavnog stana i sazove izvanredni sabor HSP-a, na kojem bi se biralo novo vodstvo. Traži i da se ponište 'protustatutarne' odluke o isključenju bivših članova stranke, a tvrdi da se trenutno vodi još 50 stegovnih postupaka protiv 'neposlušnih' članova.

Srb: HSP se vraća na staru poziciju

Do Ante Đapića danas se nije uspjelo doći, a predsjednik Glavnog stana Danijel Srb novinarima je nakon sjednice kazao kako je zaključeno da je stranka na lokalnim izborima ponovila dobar rezultat iz 2005. To znači da se HSP, nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima, vraća na staru poziciju' kazao je Srb.

Najavio je da će se idućih dana održati izbori u podružnicama u kojima je to potrebno te da će se na izvještajnim kvorumima svih vijeća glasovati o članovima Glavnog stana, sukladno Statutu stranke. Statut, naime, predviđa da su u Glavnom stanu predsjednici svakog županijskog vijeća HSP-a, a vijeća imaju pravo i na dodatne članove, ovisno o broju vijećnika u županijskim skupštinama. Novi saziv Glavnog stana utvrdit će zatim datum održavanja redovitoga, a ne izvanrednog sabora HSP-a, na kojem će se birati vodstvo stranke, rekao je Srb. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene