Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić: 'Najradije bi nam zabranili kampanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je na predizbornom skupu u Osijeku da stranka na parlamentarnim izborima u 4. izbornoj jedinici i na prijevremenim osječkim lokalnim izborima 'ide po pobjedu' te da očekuje 'najbolje rezultate u povijesti HSP-a, koji će pokazati da se dosljednost u politici isplati'.

Na skupu u osječkom HNK-u predstavljeni su kandidati HSP-a u 4. izbornoj jedinici (Osječko-baranjska i Virovitičko podravska županija), a predsjednik stranke Đapić je ustvrdio kako je HSP 'rješenje za Hrvatsku', a problem su, kako kaže, 'Ivo Sanader i njegova stranka, koji ne znaju drukčije funkcionirati, osim ako nemaju apsolutnu vlast'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lista za župana HSP na županijske izbore ide samostalno Slika nije dostupna Đapić: 'Ako Sanaderu bude trebao glas, dat ćemo ga'

Predsjednik HSP-a također je izjavi kako je stranka 'izložena
brutalnim napadima HDZ-a'.

'Kada im se odgovori istinom, onda bi najradije zabranili našu izbornu kampanju, kao što je zabranjen naš promidžbeni spot', rekao je Đapić, reagirajući na jučerašnju odluku Etičkog povjerenstva RH da je spot HSP-a - 'Riva' neprihvatljiv za emitiranje. 

>> Stop HSP-ovu spotu, SDP prijavio HDZ

Dodao je kako je 'snažni HSP u Osijeku te Slavoniji i Baranji jamstvo promjene politike, ne samo na ovome području, već i u Hrvatskoj. Rješavati probleme u Hrvatskoj može samo ona politička snaga, koja se nije ogriješila o narod, a mi se o svoj narod nismo ničim ogriješili', ustvrdio je predsjednik HSP-a.

Govoreći o izborima za osječko Gradsko vijeće Đapić je ocijenio kako je odlukom da se oni održe istodobno s parlamentarnim, 'HDZ pogrešno procijenio da će mu snaga na državnoj razini pomoći u ostvarivanju boljeg rezultata na prijevremenim osječkim izborima'.

Dopredsjednik HSP-a i kandidat s liste Daniel Srb, kazao je kako Vlade HDZ-a i SDP-a nisu učinile dovoljno kako bi se ovo područje razvijalo ravnomjerno s ostalim hrvatskim krajevima. Dodao je da će se HSP zauzimati ne samo za razvoj Osijeka, nego i cijele regije, za što je potrebna i potpora središnje državne vlasti, jer je, smatra on, Hrvatska još uvijek centralizirana država.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene