Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi odron kamenja dogodio se iznad ceste Makarska - Vrgorac kada je gromada teška 600 tona završila nasred puta.


Srećom, radilo se o raščišćavanju terena kojeg su obavljala četvorica planinara iz Splita angažiranih od strane Hrvatskih cesta. Oni su rušili napukle stijene na Stupici te su željeznim polugama s vrgoračke strane srušili nekoliko većih stijena. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, u srijedu je tijekom radova na cesti završila i gromada teška 600 tona, dvostruko teža od one koja je šokirala prolaznike u nedjelju.

Vezani članci Branko Bačić o izbornim rezultatima u Vrgorcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bačić: "HDZ očito više ne zadovoljava osvojenih 38 posto glasova. Napravit ćemo analizu zašto nismo apsolutno pobijedili u Vrgorcu" Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić: Poraz u Vrgorcu posljedica dugo nagomilavanih odnosa u toj organizaciji

>> FOTO: Nezapamćeni odron zatvorio cestu

List navodi kako su stanovnici Podgore u strahu jer kamenje s Biokova pada niz strminu prema moru i na putu su im kuće. Hrvatske ceste su odmah obustavile radove te ne žele u javnost izlaziti s bilo kakvim informacijama.

Nije poznato kad će se radovi nastaviti, no stanovnici nisu zadovoljni zatvorenom cestom prema Vrgorcu jer sad moraju kružiti kilometrima. Pretpostavlja se da će za sanaciju potrošiti oko 30 milijuna kuna.