Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podgorani u strahu

Dvostruko veća stijena pala na isto mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi odron kamenja dogodio se iznad ceste Makarska - Vrgorac kada je gromada teška 600 tona završila nasred puta.

Srećom, radilo se o raščišćavanju terena kojeg su obavljala četvorica planinara iz Splita angažiranih od strane Hrvatskih cesta. Oni su rušili napukle stijene na Stupici te su željeznim polugama s vrgoračke strane srušili nekoliko većih stijena. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, u srijedu je tijekom radova na cesti završila i gromada teška 600 tona, dvostruko teža od one koja je šokirala prolaznike u nedjelju.

Pročitajte i ovo Morske stijene - 2 Skokovi u more Opasne morske radosti: Jedan pogrešan pokret može dovesti do teških posljedica Ilustracija Problemi u Vrgorcu Pod naletom kamiona eksplodirala glavna vodovodna cijev: Cijeli grad neko vrijeme bio bez pitke vode

>> FOTO: Nezapamćeni odron zatvorio cestu

List navodi kako su stanovnici Podgore u strahu jer kamenje s Biokova pada niz strminu prema moru i na putu su im kuće. Hrvatske ceste su odmah obustavile radove te ne žele u javnost izlaziti s bilo kakvim informacijama.

Nije poznato kad će se radovi nastaviti, no stanovnici nisu zadovoljni zatvorenom cestom prema Vrgorcu jer sad moraju kružiti kilometrima. Pretpostavlja se da će za sanaciju potrošiti oko 30 milijuna kuna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene