Dočekana dvomilijunta putnica Croatia Airlinesa (Foto: Croatia Airlines)
Dočekana dvomilijunta putnica Croatia Airlinesa (Foto: Croatia Airlines)

Croatia Airlines prvi je put u svojoj povijesti prevezla u kalendarskoj godini više od dva milijuna putnika. Doček dvomilijuntog putnika održan je u utorak na zagrebačkom aerodromu.


Jubilarna je putnica Nensi Kranjčević iz Pule, a putovala je na redovitom međunarodnom letu Kopenhagen – Zagreb.

Vezani članci Lažne nagradne igre kruže društvenim mrežama (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Screenshot) Croatia Airlines, Konzum i Raiffeisen banka upozoravaju: "Ne nasjedajte na lažne objave i e-mailove" Prometna policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavic) Prijeti mu kazna od čak 76.000 kuna: Evo što je sve napravio vozač iz Osijeka koji bi za taj novac mogao kupiti novi auto

Na svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je dvomilijuntoj putnici dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa (po njenom izboru).

Svečani doček podržala je i Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. (MZLZ), koja je darovala svečanu tortu i cocktail za jubilarnu putnicu i sve sudionike današnje svečanosti.

Dočekana dvomilijunta putnica Croatia Airlinesa (Foto: Croatia Airlines)
Dvomilijunta putnica Croatia Airlinesa (Foto: Croatia Airlines)

U dosadašnjem dijelu godine Croatia Airlines zabilježio je ukupan rast putničkog prometa od 10 posto. Pritom je u međunarodnom prometu zabilježeno 11 posto više putnika, a u domaćem redovitom prometu 7 posto više putnika nego u 2016. godini, priopćili su iz kompanije.

Rast putničkog prometa, između ostalog, rezultat je uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt, a tijekom ovogodišnje turističke sezone nastavili su se obavljati i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji su uvedeni 2016. godine. Osim toga, zbog velikog zanimanja putnika ove su godine sezonski letovi u Barcelonu i Lisabon produljeni u zimski red letenja 2017./2018., odnosno prvi se put obavljaju i nakon turističke sezone.

Croatia Airlines je početkom srpnja proslavila ovogodišnjeg milijuntog putnika, što je najranije u povijesti tvrtke.

U 2017. godini u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika očekuje se ukupno više od 2.100.000 putnika, što će biti rekordan broj putnika tijekom jedne godine u povijesti tvrtke.

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala). Tijekom ovogodišnje turističke sezone unajmljena su dva zrakoplova CRJ 1000 sa 100 sjedala.