Dvojica muškaraca u majicama s kapuljačama svojski su se potrudili skinuti zastavu sa stupa na Trgu žrtava fašizma.

Galerija


Vandali su do trga došetali kasno poslijepodne u ponedjeljak te odlučno krenuli prema stupovima na kojima se vijore dvije dugine zastave i jedna zastava Zagreb Pridea. 

Vezani članci Remont dijelova postrojenja HEP Toplinarstva, ilustracija Nekoliko zagrebačkih kvartova ostaje bez tople vode, u nekima je neće biti tjednima Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!'''

Odlučili su pokušati skinuti jednu od duginih zastava. Jedan muškarac je na rame podigao drugog koji je zastavu počeo mahnito vući i trgati, no odustali su od nauma kad su primijetili da ih snimaju televizijske kamere koje su preko puta pratile sjednicu Predsjedništva HDZ-a. 

Tada su pobjegli. Inače, danas se obillježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije. 

Iz zagrebačke policije rekli su nam kako od građana dojavu o ovom incidentu nisu dobili, ali da su krenuli na teren nakon saznanja iz medija te da će provesti kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta.